Vágólapra másolva!
Rovatunkban igyekszünk napi rendszerességgel összefoglalni a labdarúgó játékospiac legfontosabb történéseit: kit igazoltak le, ki iránt érdeklődnek, kire nem tartanak igényt Európa és a világ élklubjai. Ki megy ma? Hírek és pletykák egy cikkben.

Az angol klubok vitték a prímet a keddi napon a játékospiacon, a Premiership egyesületei közül többen is új focistákat szerződtettek. A kiesés ellen küzdő West Ham például megszerezte a szezon végéig a Tottenham támadóját, Les Ferdinandot, a Birmingham pedig kölcsönvette a próbajátékon megfelelt lengyel középpályást, Piotr Swierczewskit az Olympique Marseille-től. A Blackburn mindenben megegyezett a Parmával a szlovák balhátvéd, Vratislav Gresko átigazolásával kapcsolatban, a Middlesbrough pedig közel áll ahhoz, hogy leigazolja a Leeds középpályását, Seth Johnsont.

A Serie A-ban menthetetlennek tűnő helyzetben lévő Como a Serie B-ből erősített, megszerezte ugyanis a Bari csatárát, Luigi Anacleriót.

Persze a topligákon kívül is történt egy s más, és magyar szereplő is akadt: a dán listavezető FC Köbenhavn hároméves szerződést kötött Rabóczki Balázzsal, aki tavaly a svéd IFK Norrköping kapuját védte. Oroszországban a kameruni válogatott Jerry Christian Tchuisse klubváltása volt a fő beszédtéma: a védőt a Szpartak Moszkva kölcsönadta egykori egyesületének, a Csernomorec Novorosszijszknak.

Ki a legjobb focista?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36550

A következő napok transzferei közé tartozhat a Leeds védőjének, Jonathan Woodgate-nek esetleges Newcastle-ba való igazolása, a Szarkák ugyanis felvették a kapcsolatot a yorkshire-i egyesülettel. A Bolton még mindig a Valencia spanyol csatárának, Salvának a válaszára vár azt illetően, hogy elfogadja-e az angolok ajánlatát, honfitársa, Roberto Rios azonban már választott: nem igazol a Boltonba, hanem visszavonul a futballtól. A Real Madridtól távozóban lévő Santiago Solari ügynöke elismerte, hogy Angliából érdeklődnek védence iránt - a hírek szerint a Manchester United vinné az argentint.