Vágólapra másolva!
A Serie A 19. fordulójában az AS Roma győzelemmel feledtette az előző fordulóban, az addig nyeretlen Como ellen bemutatott bukását, hazai pályán 3-1-re verte a Bologna gárdáját. A Brescia idegenben nyert 4-1-re a Piacenza ellen.

Az AS Romának alaposan fel volt adva a lecke a Bologna ellen a Serie A 19. fordulójában, a szurkolók ugyanis a comói (egészen pontosan piacenzai, a meccset ott rendezték) bukás után nehezen bocsátottak volna meg még egy kudarcot. Tottiék ennek megfelelően kezdték a találkozót, rögvest agresszívan léptek fel, hosszú ideig azonban vajmi kevés sikerrel. A 35. percben aztán megtört a jég, Montella bevette a Bologna kapuját, de hogy a hazaiak ne örüljenek sokáig, hat perccel később Signori egyenlített.

Serie A menetrendje/sport/focivilag/20020910serie.htmlA Serie A állása/sport/focivilag/20030126aserie.html

A második félidőt is a Roma kezdte jobban, az 52. percben tizenegyeshez is jutottak. Totti állt a labda mögé, lövését azonban Pagliuca védte, vesztére hiába, a kipattanót ugyanis Delvecchio bevágta. A folytatásban sem lankadt a Roma lelkesedése, amelynek még egy gól lett az eredménye: a 3-1-es végeredményt Cassano alakította ki a 72. percben.

A Brescia idegenben sima, 4-1-es győzelmet aratott a Piacenza ellen, a góllövők között ott találhatjuk Roberto Baggio nevét is: a csatár a 32. percben talált be.

Serie A, 19. forduló:
Piacenza - Brescia 1-4 (1-2)
gól: Hübner (17.), illetve Appiah (8.), Baggio (32.), Toni (47.), Tare (87.)

AS Roma - Bologna 3-1 (1-1)
gól: Montella (35.), Delvecchio (53.), Cassano (72.), illetve Signori (41.)