Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre 1-1-es döntetlennel zárult a manchesteri városi rangadó a Premiership huszonhetedik fordulójában, s ismét a city-s Shaun Goater tréfálta meg a Unitedet. A nap másik találkozója szintén 1-1 lett: bár az Arsenal Henry góljával még 1-0-ra vezetett, Robert egyenlítését és piros lapját követően a több mint fél óráig emberelőnyben játszó vendégek nem tudtak újra betalálni a Newcastle kapujába.

Shaun Goater, a Manchester City támadója ősszel két góllal járult hozzá csapata 3-1-es sikeréhez, ezúttal azonban csak csereként lépett pályára a nyolcvanötödik percben. Néhány másodperccel később azonban befejelte Shaun Wright-Phillips beívelését, így megfosztotta a három ponttól a bajnoki címért küzdő riválist.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030208apremiership.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.html

A harmadik Newcastle és az éllovas Arsenal csúcsderbije 1-1 lett. A meccs hőse és antihőse (inkább az előbbi) a francia balszélső Laurent Robert volt. Mert a góllövőlistát tizennyolc találattal vezető Henry a harmincötödik percben bár vezetést szerzett a címvédőnek, a válogatott Robert az ötvenharmadik minutumban egalizált, majd "bekapott" két sárgát öt perc alatt (utóbbit azért, mert nem engedte, hogy Bergkamp elvégezzen egy szabadrúgást), így leküldték a gyepről. Viszont nem kapott több gólt megfogyatkozó Newcastle, így mégis csak hálásak lehetnek a hazai drukkerek a francia játékosnak.

Premiership, 27. forduló:
Manchester United - Manchester City 1-1 (1-0)
gól: Van Nistelrooy (18.), illetve Goater (86.)

Newcastle - Arsenal 1-1 (0-1)
gól: Robert (53.), illetve Henry (35.)
piros lap: Robert (58.)