Vágólapra másolva!
Lapértesülés szerint hétfőtől portugál állampolgár (is) lesz Mario Jardel, a Sporting Lisboa brazil labdarúgója.

A kiváló támadó a 2001/2002-es idényben 42 gólt szerzett, ezzel a legeredményesebb játékos volt Európában. A világbajnokságra utazó, majd azt megnyerő dél-amerikai válogatottba ennek ellenére nem került be, s balszerencsésen alakult számára a nyári, illetve az őszi időszak is. Többször pszichiátriai kezelésre szorult, miután exmodell felesége, Karen Ribeiro elhagyta őt.

Jardel a pszichiátriai osztályon/sport/focivilag/20020809jardel.htmlJardel Lisszabonban marad, és válik/sport/focivilag/20020722jardel.html

Noha később normalizálódott a kapcsolatuk, a 28 éves futballista az idény jelentős részében nem lépett pályára, visszatérése óta pedig mindössze hat gólt szerzett a fővárosi együttesben, amely jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban.

A híradások arról nem szólnak, hogy miért adott be állampolgársági kérelmet. A válogatottságot illetően azonban nincsenek jó kilátásai Portugáliában sem, hiszen a nemzeti csapatot november vége óta az a Luiz Felipe Scolari irányítja, aki a brazil világbajnoki keretből kihagyta őt.