Vágólapra másolva!
Igazi presztízsmérkőzésre került sor kedden Cipruson, ahol a Ferencváros négygólos vereséget szenvedett a korábbi BEK-győztes Steaua Bukaresttől.

A mérkőzést Magyarországon és Romániában is kiemelt érdeklődéssel várták, Bukarestből három újságíró és fotós is érkezett. A románok kispadján a klub egykori BEK-győztes centere, Viktor Piturca ült, akinek immár a fia is a katonacsapat keretének tagja. Mindkét gárda a válogatottjai nélkül állt fel, és a jelek szerint Tököli, Dragóner, Gyepes, Lipcsei és Gera hiányát alaposan megérezte a Fradi, hiszen már az első félidőben kétgólos hátrányba került. A románok találatait Raducanu 11-esből és Faleni jegyezték.

Szünet után aztán a ferencvárosi kapuban a szerdai, bolgárok elleni válogatott meccs második félidejében szerephez jutó Szűcs Lajos is átadta a helyét Udvarácz Milánnak, s Garami József becserélte még Bognárt és Szkukaleket is, míg a románok egy teljesen új együttest küldtek a gyepre. Hiába támadott ezután többet a magyar gárda, a Steaua Stoica védhetetlen szabadrúgásából növelte az előnyét. A kegyelemdöfést aztán a hajrában Nesu adta meg a ferencvárosiaknak, így alakult ki a 4-0-s Steaua-siker.

Gera nem játszhat Bulgária ellen/sport/magyarfoci/20030209gera.html

"A négyből három gólt is pontrúgásból kaptunk, ami azért is bosszantó, mert a mezőnyben nem volt ekkora különbség a két csapat között" - mondta Garami József, a Fradi szakmai igazgatója. "Mi három játékrendszert is kipróbáltunk, azaz gyakorlásnak és tapasztalatszerzésnek abszolút megfelelt a mérkőzés, persze a vereség mindenkor fájó, így most is. Ugyanakkor, ahogy az orosz bajnokság negyedik helyezettje, a Torpedo Moszkva elleni 2-0-s győzelmet sem értékeltük túl, úgy ebből a nagy arányú vereségből sem csinálunk tragédiát. Viszont tanulnunk kell belőle."

Bánki József