Vágólapra másolva!
Joseph Blatter FIFA-elnök hajlik arra, hogy a jövőben nem két-, hanem csak négyévenként rendezzék meg a labdarúgóvilág egyik legtöbbet bírált eseményét, a Konföderációs-kupát.

"Szerződés kötelez bennünket arra, hogy idén is sor kerüljön a tornára. Az viszont könnyen elképzelhető, hogy utána változtatunk" - szögezte le a sportág első számú irányítója.

Blatter szerint a Konföderációs-kupa "ritkítására" a sűrű versenynaptár miatt van szükség, de hozzátette: a futballisták túlzott igénybevételéért nem a FIFA-t kell hibáztatni. Az elnök úgy véli, hogy az UEFA a vétkes, mert kibővítette a Bajnokok Ligáját, és akkor sem emeli fel a szavát, ha valamelyik országban emelik az élvonalbeli csapatok létszámát.

A G14 tiltakozik a zsúfolt a versenynaptár miatt (2000.02.03.)20000203ag14.html

Június 18. és 29. között Franciaország ad otthont az idei "KK"-nak. A világbajnok Brazília, valamint a házigazda és Európa-bajnok Franciaország mellett további kontinens-, illetve zónaelsők lépnek pályára: az Egyesült Államok, Kolumbia, Kamerun, Új-Zéland, Japán, valamint a szabadkártyás Törökország küzd majd az elsőségért és a helyezésekért. A törökök az invitálást a sűrű versenynaptárra hivatkozva lemondó vb-ezüstérmes német válogatott helyett jutnak lehetőséghez. A mérkőzéseket Lyonban, Saint-Étienne-ben és Párizsban játsszák.

Legutóbb két évvel ezelőtt a tavalyi vb főpróbájaként Japánban és Dél-Koreában rendezett mérkőzéssorozaton Franciaország diadalmaskodott a japánok, az ausztrálok és a brazilok előtt.