Vágólapra másolva!
Az olimpiai válogatott meccse után a nagyválogatott sem játszotta végig barátságos mérkőzését Cipruson: 1-0-s bolgár vezetésnél ugyanis a játékvezető a rossz időjárás, az irreális talaj és a sérülésveszély miatt lefújta a találkozót.
Forrás: MTI
Nem csoda, hogy lefújták a meccset
Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

Bulgária - Magyarország 1-0 (1-0) - félbeszakadt


Bulgária:

Magyarország:
gól:

sárga lap:

A március 29-ei, Lengyelország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott az Eb-csoportjában hibátlan teljesítménnyel élen álló Bulgária ellen lépett pályára a ciprusi Larnacán. A bolgárok nem ígérkeztek könnyű ellenfélnek, ugyanis legyőzték Belgiumot, Horvátországot és Andorrát is, s kilenc ponttal az első helyen állnak a nyolcadik csoportban.

A barátságos találkozó esőben és viharos erejű szélben kezdődött, s amit ekkor még nem lehetett tudni: az időjárás okozta az összecsapás "végzetét" is.

A mérkőzés esőben és viha-ros erejű szélben kezdődött, s így is fejeződött be, azaz: olvasóink alaposan "mellé-trafáltak", ugyanis az elmúlt napokban arra szavaztak a legtöbben (a több mint kétezerötszáz voksoló 36%-a), hogy "szép napsütés" lesz Cipruson. Huszonhét százaléknyian "nyögvenye-lést" vártak, nem kevesen (22 %) pedig "csúnya zakót" sejtettek. A szavazók 14,7 százaléka volt csak optimista, ők úgy vélték, hogy simán nyerünk. Végül is senkinek nem lett igaza...



Öt perccel később Pazsin ugratta ki a bal oldalon a csatár Petrovot, aki kilépett a magyar védők között, majd tizenhat méterről, ballal laposan lőtt - Király azonban fogta a középre tartó labdát.

Fél óra elteltével láthatta a csekély számú nézősereg az első magyar helyzetecskét: Kenesei indította Tökölit, aki tizennyolc méterről, ballal a bal sarok mellé lőtt.

Öt percre rá megszerezték a vezetést a bolgárok: a védő Petrov végzett el szabadrúgást a bal oldalon, beadása után Jankovic elé került a labda, aki hat méterről Király fölött a léc alá lőtt.

Az első játékrészben a bolgárok mezőnyfölényben játszottak, s ezt a hajrában gólra is váltották. A mérkőzés szünetében azonban Kosztasz Teodotou játékvezető a csapatok beleegyezésével úgy döntött, hogy a rossz időjárás, az irreális talaj és a sérülésveszély miatt véget vet a mérkőzésnek.

Buzsáky szögletből lőtt gólt Ciprusnak/sport/magyarfoci/20030212buzsaky.htmlAranylábú gyerekek, mi a franc van veletek?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=515602004 Európa Bajnokság - újabb esély?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=32468Brazília szenvedett - 29 meccs világszerte/sport/focivilag/20030212ronaldoek.html

Gellei Imre, a magyarok szövetségi kapitánya a távirati irodának nyilatkozva kiemelte: a kapott gól mikéntje elkeseríti, de az egy félidőből is levonható némi tanulság. "Természetesen nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk folytatni a mérkőzést, de úgy érzem, a játékvezető jól döntött, amikor véget vetett a további küzdelemnek. Bár a futballhoz nem sok köze volt a találkozónak, mégis szolgált néhány tapasztalattal, hiszen olyan szituációból kaptunk gólt, amelyből nem lett volna szabad. Vesztésre álltunk, de a játékosok hozzáállásával nem volt gond, keményen harcoltak."