Vágólapra másolva!
Roy Keane, a Manchester United 31 éves, 58-szoros ír válogatott középpályása többé nem ölti magára a nemzeti együttes mezét. A MU kőkemény 16-osa mindezt a válogatott új menedzserével, Brian Kerr-rel közölte. Amikor Kerr felváltotta Mick McCarthyt, a korábbi szakvezetőt - akivel a tavalyi világbajnokság előtt szakításig fajuló konfliktusa támadt a United csapatkapitányának -, beindultak a spekulációk, hogy Keane talán visszatérne, ám mindez hiú reménynek bizonyult.

Keane a múlt héten ült le először beszélgetni Kerr-rel, s amikor meghallotta, hogy a menedzser kulcsszerepet szán neki a 2004-es Európa-bajnokság már megkezdett selejtezőin, gyorsan kiábrándította a nekihevült szakembert: "Eldöntöttem, hogy a jövőben csak a Manchester United színeiben játszom. 31 éves vagyok, a lehető legtovább szeretném szolgálni klubomat, melynek tíz éve vagyok a játékosa. Talán már sok lenne nekem emellett a válogatott is."

A corki születésű Keane mentségére szolgáljon, hogy tavaly komoly csípőműtéten esett át, s csak hosszas lábadozás után tudott visszatérni.

Brian Kerr az új ír kapitány/sport/focivilag/20030128brian.html

"Őszintén szólva egyrészt szívesen a válogatott rendelkezésére álltam volna, de úgy döntöttem, előbb konzultálok Sir Alex Fergusonnal, a feleségemmel, a gyermekeimmel, s annak az orvoscsoportnak a tagjaival, amely a csípőoperációmat végezte. Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, elég lesz nekem a United" - mondta Keane.

Keane, aki 1993. július 22-én szerződött a Nottingham Forresttől a MU csapatához 3 750 000 fontért, 58 válogatottbeli fellépése alkalmával 9 gólt szerzett.

Ch. Gáll András