Vágólapra másolva!
Michel Platini, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja úgy nyilatkozott, hogy 2005-ben még megrendezik a sokat kritizált Konföderációs-kupát, de utána már nem.

"Ennek a tornának se presztízse, se jövője, de az érvényben lévő szerződések miatt muszáj sort keríteni rá" - mondta a franciák egykori világklasszisa.

Platini arról is beszámolt, hogy a "KK" helyett újraindul az utoljára 2000-ben Brazíliában megrendezett klubvilágbajnokság, amelyen hat vagy tizenkét együttes méri majd össze tudását. Három éve tart a szünet: 2001-ben anyagi okok miatt maradt el a spanyolországi vb.

"A kontinensek legjobb egyesületeinek vetélkedésére 2005-ben vagy 2007-ben kerülhet megint sor, ha így lesz, akkor az is elképzelhető, hogy megszűnik a Világkupa" - tájékoztatott a távlati tervekről a 47 esztendős sportvezető.

Az idei Konföderációs-kupának június 18. és 29. között Franciaország ad otthont. A világbajnok brazilok, valamint a Európa-bajnok házigazdák mellett további kontinens-, illetve zónaelsők lépnek pályára: az Egyesült Államok, Kolumbia, Kamerun, Új-Zéland, Japán, valamint a szabadkártyás Törökország. Utóbbi az invitálást a sűrű versenynaptárra hivatkozva lemondó vb-ezüstérmes német válogatott helyett jut lehetőséghez.