Vágólapra másolva!
Két győzelem után elszenvedte első, s egyben utolsó vereségét az Újpest a törökországi edzőtáborban. A lilák ugyanis szombaton hazatérnek, noha, néhány nappal korábban felmerült, mivel a klub anyagi helyzete konszolidálódott, esetleg egy héttel sikerül meghosszabbítani a táborozást. Végül ez nem jött össze, így Szabó András együttese a március 1-i, Ferencváros elleni csúcsrangadóig hazai környezetben készül.

Az újpestiek egyébként a túrazáró fellépésen a koreai Taejon együttesével játszottak, s 1-0-ra kikaptak, jóllehet, mindez igencsak fura körülmények közepette történt. A "violák" keserve azzal kezdődött, hogy a jó formában lévő Tokody Tibor a bemelegítés során megsérült, s bár az első orvosi diagnózis szerint nincs nagy baj, a szakmai stáb a biztonság kedvéért pihentette a középpályást. A megyeri gárda vezetőedzője, Szabó András a 90 perc során végig a következő összeállítású együttest szerepeltette: Vlaszák - Simek, Korolovszky, Tamási, Tchur - Cseri, Sloncik, Farkas B., Rósa H. - Kovács Z., Horváth F.

A pályán aztán nagy küzdelemre kényszerültek a lilák, a fürge ázsiai labdarúgók rendesen megfuttatták Kovács Zoltánékat, s az első félidőben a vezetést is megszerezték. Szünet után hiába támadott többet az Újpest, a legnagyobb ziccerek is kimaradtak a koreai kapu előtt, ami pedig az utolsó percekben történt, azon talán még az ellenfél is nevetett. Történt, hogy Simeket a 16-oson belül felvágták, ennek ellenére a szélsőnek sikerült középre adnia a labdát, amit Horváth Ferenc a hálóba helyezett. A játékvezető azonban nem adta meg a találatot, hanem sípolt, de nem a mindenki által várt büntetőt fújta be, hanem kivitte a labdát 18 méterre, s szabadrúgást ítélt.

Hajrá lilák, hajrá Újpest!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=30889

A jelek szerint tehát honi csapataink játékosai és vezetői nem csupán Cipruson, hanem Törökországban is panaszkodhatnak a játékvezetésre, a felkészülés körülményeire azonban egyik helyszínen sincs egy rossz szavuk sem. Arról pedig, hogy miért nem sikerült meghosszabbítani az edzőtáborozást egy héttel, Bodnár István, a lilák klubigazgató helyettese ezt mondta: "Az anyagi fedezet meg lett volna arra, hogy további egy héten át Antalyában készüljünk, ám azért annyira nem dúskálunk a pénzben, hogy felesleges kiadásokba verjük magunkat."

Esetünkben például a repülőjegyek átírása irreálisan magas kiadást jelentett volna, ezért inkább a hazautazás mellett döntöttünk. A lényeg azonban, hogy a törökországi alapozásunk jól sikerült, a csapat ideális körülmények közepette készülhetett egy hétig Antalyában. A lilák szombaton este érkeznek Budapestre.

Bánki József