Vágólapra másolva!
Rivaldo, a Milan brazil támadó középpályása egy szép napon még vissza akar térni a Barcelona csapatához - de már nem játékosként. A korábbi aranylabdás a portugál Bola című lapnak adott nyilatkozatában beszélt erről.

"Barátként váltunk el egymástól, én és a barcelonai vezetők, játékosok. Nem szégyellem bevallani, hogy gyakran eszembe jut: jó lenne egy napon visszatérni a katalán fővárosba, de már nem, mint játékos, hanem mint edző vagy vezető. Van nosztalgiám, nem tagadom" - olvasható Rivaldótól a Bolában.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030215aserie.htmlA Primera Division állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030215aprimera.htmlKi a legjobb focista?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36550

"Öt évet töltöttem el a csapatnál, hozzászoktam a katalán életvitelhez, s a szurkolók is megszerettek engem" - fejtegeti Rivaldo, akinek Luis Figo volt a kedvence régi csapatában. "Figo volt a legjobb barátom, remek ember, csodálatos labdarúgó. Amikor eltávozott Madridba, nagyon megéreztük a hiányát. Figo a futball géniusza, és soha nem volt kétségem afelől, hogy Madridban is ugyanolyan magas szinten folytatja a játékot, ahogy azt Barcelonában megszoktuk tőle. Luis nem véletlenül kapott Aranylabdát és nem véletlenül választották meg a világ legjobb labdarúgójának. Jelenleg is ő a földkerekség egyik legnagyszerűbb futballistája, ráadásul hihetetlen érzéke van ahhoz, hogy a nehéz pillanatokban lelket verjen a játékostársaiba."

Rivaldo beszélt Luiz Filipe Scolariról, a világbajnok brazil válogatott szakvezetőjéről, a portugál együttes jelenlegi szövetségi kapitányáról. "Felipaónak minden adottsága megvan ahhoz, hogy nagy edző legyen, illetve, már most is az. Remek ember, megértő a játékosaival, jó barát, és minden körülmények között kiáll az emberei mellett."

"Felipao szerencsés csillagzat alatt született, ami egy edzőnél a legfontosabb, főleg, ha az illető nagy versenyeken viszi vásárra a bőrét. A siker a lételeme, másképpen nem is tudja elképzelni az életét" - mondta a Milan klasszisa.

Ch. Gáll András