Vágólapra másolva!
Az eredeti tervekkel ellentétben nem jövő pénteken, hanem egy héttel később, március 7-én rajtol a labdarúgó NB I tavaszi idénye. A liga a klubok kérésére döntött a halasztás mellett, az egyesületek ugyanis a hideg idő és a havazás miatt nem tudják idejében használhatóvá tenni a pályákat.

A Magyar Labdarúgó Liga illetékesei döntöttek: nem március 1-éjn, hanem egy héttel később, március 8-án folytatódik a labdarúgó NB I és az NB I/B tavaszi idénye, pontosabban a Bozsik-stadionban már egy nappal korábban pályára lépnek a csapatok.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021206aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.htmlMit szóltok a Dunaferrhez, Siófokhoz, Vasashoz?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=51595Aranylábú gyerekek, mi a franc van veletek?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=51560

A halasztás indokairól Klement Tibor, az MLL ügyvezető-igazgatója így nyilatkozott: "Elsősorban az időjárás, a zord tél indokolta az egy hetes halasztást. Sok pályát ugyanis jég borít, de akad, ahol 40-50 centis hó fedi a gyepet. A visszajelzések alapján még gépekkel sem sikerült letakarítani a pályákat, ráadásul több stadionban nincs fedett lelátó, vagyis a szurkolók elhelyezése is gondot okoz a kluboknak. A sérülésveszélyről nem is beszélve, hiszen amennyiben nem tisztítják meg a lelátókat a jégtől, komoly baleseteket is szenvedhetnének a futball hívei. Erre senkinek nincs szüksége, ezért döntöttünk az egy héttel későbbi kezdés mellett."

Az élvonalban a 18. fordulóra kerül sor, amelynek párosítása:

március 7., péntek:
Kispest - Dunaferr 18.00 (m2)
március 8., szombat:
Siófok - MTK 14.30
Békéscsaba - Sopron 14.30
ZTE - DVSC 14.30
Győr - Videoton 15.00
FTC - Újpest 18.00 (m2)

Bánki József