Vágólapra másolva!
SMS-ben a Bajnokok Ligájáról
Ön akkor is rögtön megtudhatja a meccsek eredményeit, ha se internet, se tévé, se rádió nincs a közelben. Csupán egy SMS-t kell küldenie nekünk, és mi mindenről informáljuk!

Részletek>>>



Mindkét együttes a klasszikus 4-4-2-es felállást választotta, és mind a két oldalon a balhátvéd pozíciója okozott gondot a trénernek. A spanyoloknál Radomir Antic végül az alapvetően jobbhátvéd Michael Reizigert küldte pályára ezen a poszton, míg a másik oldalon az előző szezonban éppen a Barcában futballozó Francesco Coco csak csere volt, és a kolumbiai Iván Córdoba került be a kezdő tizenegybe, aki alaphelyzetben szintén nem balbekk, inkább középső védő.

A csapatok hatalmas iramban vetették magukat a küzdelembe, és rögtön az összecsapás elején látszott, hogy a hazaiak középpályássora jobban érzi a játékot, aminek köszönhetően a katalánok kisebb fölénybe kerültek, és gyorsan vezetést is szereztek Saviola góljával, aki Xavi kitűnő passzát értékesítette.

Barcelona - Internazionale 3-0
Leverkusen - Newcastle 1-3

Ezt követően a taljánok beleerősítettek, és elsőssorban hosszú előreívelt labdákkal próbálták megjátszani Cristian Vierit, aki többször kecsegtető helyzetbe is került, ám egyik alkalommal sem tudott túljárni Bonano eszén. A hazaiak második gólja kissé váratlanul érkezett, és a második félidő utolsó negyedórájában a Barca szinte teljesen visszaállt a saját térfelére.

Az Inter azonban nem nagyon tudott mit kezdeni a mezőnyfölénnyel, mert a spanyolok rendkívül fegyelmezetten védekeztek, Kluivert vagy Overmars is gyakran visszalépett egészen a saját tizenhatosára, így az Inter helyzetei továbbra is a magas labdák után alakultak ki, amelyekre Bonano rendre bizonytalanul mozdult ki.

Forrás: EPA
Puyol nem méltányolta Recoba alattomosságát Fotó: EPA

A második félidőben az olaszok már nem tudtak úgy futballozni, mint az első végén, a Barcelona egyre inkább fölénybe került, és a harmadik hazai találat el is döntötte a három pont sorsát.

Álvaro Recoba azért még tett arról, hogy maradjon izgalom a végére is, ugyanis rendkívül alattomosan rátartott az elképesztően lelkesen futballozó Carles Puyolra, felsértve a védő ajkát, aminek következtében kisebb tömegjelent alakult ki a pályán. Az uruguayi persze piros lapot kapott, amit követően látványosan kezet fogott a sértettel, majd leballagott a pályáról.

A Barca tökéletes estéjét végül a négy hónapja sérült Luis Enrique beállása tette teljessé. A katalánok ezzel a győzelemmel egyébként új csúcsot állítottak fel a BL-ben, hiszen eddig egyetlen csapat sem tudott sorozatban 11 mérkőzésen nyerni.

A Leverkusen kispadján a keddi BL-meccsen debütált az új edző, a Klaus Toppmöller menesztését követően kinevezett Thomas Hörster, akinek kezdő csapatán világosan látszott: a gyógyszergyáriak számára a Bajnokok Ligája most egyáltalán nem fontos.

Menetrend, eredmények/sport/focivilag/bl/20021115amasodik2.htmlCsoportállások a második körben/sport/focivilag/bl/20021115amasodik1.htmlKi lesz a BL-győztes?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=7183

A hét végi bajnokihoz képest szinte teljesen kicserélődött a gárda, a kezdő csapatból csak hárman maradtak, a csapatkapitány Ramelow és az argentin Placente pedig még a kispadra sem ült le, ők pihenőt kaptak. A Newcastle sem ideális összeállításban lépett pályára, a csatársorban csak a második garnitúra futballozott Shearer és Bellamy eltiltása miatt, ám Lua-Lua és Ameobi tökéletesen pótolta a két támadót. A vendégek az első negyedórában kétszer is kihasználták a hazai védelem gyengélkedését, mindkétszer Ameobi volt eredményes, és bár Franca szépítését követően felmerült némi remény a németek előtt, Lua-Lua gyorsan lehűtötte a kedélyeket.

Persze az angoloknak nem volt nehéz dolguk, mert a Leverkusen játékosai, különösen a védők, néha egészen alapvető hibákat vétettek, igaz, ez annak is betudható volt, hogy a Leverkusen hátsó alakzata soha nem látott összeállításban szerepelt. Hörster a szünetben beküldte a szintén pihentetett Bernd Schneidert, ám a gyógyszergyáriak helyzetét a legjobban az példázta, hogy a második félidő közepén a frissen igazolt középhátvéd, Cris helyére az amatőr Jan-Ingve Callsen Barker állt be, aki eddig nem hogy nem szerepelt a felnőttek között, de még csak a közelébe sem került az első csapatnak.

A Szarkák szép ajándékot adtak mesterüknek, Sir Bobby Robsonnak, aki a mérkőzés napján ünnepelte hetvenedik születésnapját, de az ötven évvel fiatalabb, szintén születésnapos Jermaine Jenas is elégedett lehetett.