Vágólapra másolva!
Jóllehet közel három héten keresztül jó körülmények között készülhetett a Ferencváros Cipruson, Garami József mégis gondterhelt. A zöldek szakmai igazgatóját elmondása szerint egyenesen sokkolta, amikor sorra dőltek ki a sorból alapemberei.

"Hiába dolgozott nagyszerűen a társaság, a sorozatos sérülések sokkoló hatással voltak a játékosokra és rám is" - mondta Garami József. "Gyepesre például egész tavasszal, míg Kiss Györgyre az orvosok diagnózisa szerint 5-6 hétig nem számíthatok. Az ugyancsak a ciprusi edzőtáborban megsérült Gera és Kriston, valamint a néhány napos betegségen átesett Tököli játékára azonban szerencsére számíthatok a bajnokságban."

- Az elmondottak tükrében feltételezem, nem bánja, hogy egy héttel később kezdődik a tavaszi idény.
- Számunkra sem előnyt, sem hátrányt nem jelent a halasztás, hiszen optimális körülmények közepette készülhettünk, és készen is álltunk a rajtra. Persze az is igaz, hogy a sérültjeink így könnyebben felépülhetnek. Egyébként eleinte meglepődtem, hogy két héttel a bajnoki nyitány előtt meghozták a döntést a halasztásról, elvégre nem tudni, milyen lesz a pályák állapota március elején. Ugyanakkor az is rendkívül fontos, hogy a jeges talajon ne rendezzenek mérkőzéseket, továbbá a lelátó se legyen balesetveszélyes. Vagyis a szurkolók és a labdarúgók közös érdeke, hogy megfelelő körülmények között rendezzenek mérkőzéseket.

Sérüléshullám és büntetőiszony az MTK-nál/sport/magyarfoci/20030218seruleshullam.htmlA Zetének jól jött a halasztás/sport/magyarfoci/20030218azetenek.html

- A keleti csapatok keményebb stílusa mennyiben játszott közre a sérülésekben?
- Sajnos néhány ellenfelünk csúnyán rúgdosódott, a Torpedo Moszkva elleni meccsünkön például Zováth és Gera is áldozatul esett az orosz játékosok túlzott vehemenciájának. Szerintem ezek a csapatok az edzőmeccseket is prémiumért játszották, hiszen néha olyan érzésem volt, mintha az egzisztenciájuk függne az adott fellépéstől. Persze, a durvaságokat a játékvezetők is megelőzhették volna. A orosz bíróknak, akik ha jól tudom, éppen Cipruson edzőtáboroztak és vizsgáztak egyben, sikerült rendet teremteniük a gyepen, a ciprusi játékvezetők azonban nem torolták meg az indulatos belépőket. Ezért kell most nélkülöznünk Zováthot és Gerát, de az igazsághoz tartozik, hogy a súlyosabb sérültjeink, Gyepes és Kiss György nem az ellenfél durvasága miatt váltak harcképtelenné.

Bánki József