Vágólapra másolva!
A gyenge szereplés miatt menesztették Renzo Ulivierit, a Torino labdarúgócsapatának a vezetőedzőjét. A szakember utódja Renato Zaccarelli, az ifjúsági együttes eddigi trénere lesz. A szombati súlyos rendzavarások miatt öt hazai mérkőzéstől tiltják el az együttest.

Ez már a második szakvezetőváltás ebben az idényben az élvonalban maradásért küzdő gárdánál: október 25-én Giancarlo Camolese volt kénytelen felállni a kispadról.

Szombaton a vendégek 3-0-ás vezetésénél szurkolói rendbontás miatt szakadt félbe a Torino AC Milan elleni bajnoki mérkőzése. Szünet után a hazai drukkerek betörték a kerítést, feltépték és összetörték a székeket, s megdobálták a rendfenntartókat. A 64. percben a játékvezető lefújta a találkozót, mivel a rendőrök képtelenek voltak megfékezni a huligánokat, akik közül többen bemásztak a futókörbe, a bevetett könnygázt pedig visszafújta a szél a pályára.

Az Inter tartja a lépést a Juventusszal/sport/focivilag/20030223azinter.htmlA Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030222aserie.html

A felmérések szerint a városi tulajdonban lévő Delle Alpi-stadionban több mint 30 ezer euró kár keletkezett, az őrjöngő szurkolók 853 széket törtek pozdorjává. A torinói önkormányzat a csapaton akarja behajtani az összeget. A találkozó után a rendőrség három drukkert tartóztatott le.

A rongálásokat helyrehozták, kedden a Juventus a Delle Alpiban fogadja BL-mérkőzésen a Manchester Unitedet.