Vágólapra másolva!
Utolsó bástyaként elbukott a bolgár CSZKA Szófia labdarúgócsapata is, amely eddig mind a tizenhárom bajnokiját megnyerve az egyetlen százszázalékos klubcsapat volt Európában. A CSZKA a hét végén azonban csak egy döntetlenre volt képes a Szpartak Várna ellen. Ausztriában a rossz pályák miatt két meccset elhalasztottak, a horvát Hajdukba Rapajic góllal tért vissza.

Immár minden csoportban megkezdődtek a küzdelmek a Libertadores-kupában, a múlt héten végre a két argentin sztárcsapat, a Boca Juniors és a River Plate is pályára lépett, igaz, változó sikerrel. A sort a River nyitotta, amely a kolumbiai Deportivo Calínál vendégeskedett, és a hazai együttes a dél-amerikai szokásoknak megfelelően alaposan felszívta magát a találkozóra. A cali együttes csapatkapitánya, a válogatott középpályás Giovanny Hernández vezérletével uralta a mérkőzést, és az első félidő vége felé sikerült is megszereznie a vezetést Elkin Murillo találatával. A játék képe a szünet után sem változott, és Murillo után a Deportivo másik csatára, Carlos Castillo is betalált. A River megpróbált ugyan szépíteni, és közel is került a gólszerzéshez, ám a hazaiak védőjének, Jimmy Apsrillának sikerült a gólvonalról kivágnia a labdát, így az eredmény 2-0 maradt. A lefújást követően a vereség miatt kissé csalódott argentinok villámgyorsan levonultak a pályáról, még a mezcserére sem voltak hajlandóak, és a jelentések szerint az is csak a perui bíró, Gilberto Hidalgo nagyvonalúságának volt köszönhető, hogy mindkét csapat 11 játékossal fejezhette be a meccset.

Kedvenc focsicsapatokhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=25682

A Boca mérkőzésén viszont már nem maradtak el a kiállítások, amelyek az elmúlt években általánosan elterjedtek voltak a Libertadores-kupában, de a mostani kiírásban eddig meglepően kevés akadt belőlük. A Riverhez hasonlóan a Boca is egy kolumbiai együttessel csapott össze, az Independiente Medellínt fogadta hazai pályán, és már az első félidőben előkerült a piros lap, amikor is egy kisebb dulakodást követően mindkét oldalról kiállítottak egy embert. Az argentin gárda a második félidőben tudta gólra váltani fölényét, előbb a Fiorentinától hazatért Ezequiel González, majd Marcelo Delgado talált be, és a vendégek nem tudtak szépíteni. Pedig a medellíni együttes még tizenegyest is rúghatott, ám Moreno büntetőjét Abbondancieri kapus védeni tudta.