Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetésre majdnem elveszítette otthoni veretlenségét a Milan, és majdnem elszenvedte első idegenbeli vereségét a Lazio labdarúgócsapata a Serie A huszonharmadik fordulójában. Inzaghiék 0-3-ról egyenlített az Atalanta ellen a San Siróban, míg a római gárda Perugiában harcolt ki 2-2-t. A csúcsderbin a Juventus simán, 3-0-ra verte az Intert, így Marcello Lippi együttese már három ponttal vezet a Serie A táblázatán.
Forrás: EPA
Inzaghi két gólja pontot ért a Milannak Fotó: EPA

A forduló csúcsrangadóját a Juventus-Inter találkozó jelentette ugyan, de érdekesnek ígérkezett az üldözőboly szereplése is. A harmadik helyen álló Milan az Atalantát fogadta, s bár az állandó sérültek - Chamot, Helveg és Roque Junior - mellett Sevcsenko, illetve Ambrosini is hiányzott, a hazai szurkolók számára nem lehetett kérdéses, a San Siróban idén még veretlen milánói együttes simán veszi az akadályt. Akkor hervadt le a mosoly az arcokról, amikor Tramezzani "passzát" Maldini már az első percben a saját kapujába helyezte. Mire felébredt volna a Milan, addigra Rossini már két gólt is bepréselt Dida mellett, s harminc perc után már 3-0-ra vezetett a bergamói együttes. Még a félidőben Filippo Inzaghi szépített, sőt Rivaldo tovább faraghatta volna a hátrányt, de büntetőt hibázott. A második játékrészben a csereként beállt Tomasson betalált, majd Inzaghi újabb gólja a kínkeserves döntetlent jelentette a piros-feketéknek.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030302aserie.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020910serie.html

Rómában félórán keresztül átkozódhattak a szurkolók, hiszen a rettentő gyenge szériát produkáló Roma már a tizenkettedik percben hátrányba került az Empolival szemben. A gólt az a Di Natale szerezte, aki sajtóinformációk szerint előszerződést kötött a Parmával, noha az Inter és a Juve is élénken érdeklődött utána (nyáron ugyanis állítólag Mutu és Adriano is távozik a "sonkavárosból", így nem marad csatár a csapatban). A huszonkilencedik percben aztán Totti egyenlített, majd Montella két góllal bebiztosította a Capello-csapat sikerét.

Majdnem kikapott a Lazio, amely eddig egyetlen csapatként nem szenvedett még idegenbeli vereséget a szezon során. Manciniék hét győzelem és három döntetlen után Perugiában sokáig vesztésre álltak, végül Favalli a 85. percben 2-2-re mentette az összecsapást.

Ami pedig az első és a második helyezett gárda összecsapását illeti: a Juventus hazai pályán Nedved és Di Vaio vezérletével könnyedén nyert az enerváltan, elképzelés nélkül focizó Internazionale ellen. A torinóiak sikerükkel hárompontos előnyre tettek szert a legyőzött milánói együttessel szemben.

Serie A, 23. forduló
Milan - Atalanta 3-3 (1-3)
gól:
F. Inzaghi (32., 78.), Tomasson (69.), illetve Maldini (öngól, 1.), Rossini (27., 29.)
Rivaldo (Milan) a 45. percben büntetőt hibázott.

Roma - Empoli 3-1 (1-1)
gól:
Totti (32.), Montella (51., 70.), illetve Di Natale (12.)

Chievo - Torino 3-2 (1-2)
gól:
Pellisier (27.), Cossato (57.), D´Anna (63.), illetve Sommese (13.), Donati (35.)

Perugia - Lazio 2-2 (2-1)
gól:
Zé Maria (11., büntetőből), Grosso (41.), illetve Corradi (15.), Negro (85.)

Piacenza - Como 0-1 (0-1)
gól:
Amoruso (6.)

Reggina - Udinese 3-2 (2-2)
gól:
Bonazzoli (3.), Di Michele (10.), Cozza (62.), illetve Pizzaro (7., 11-esből), Iaquinta (45.)
piros lap: Iaquinta (Udinese, 89.)

Juventus - Internazionale 3-0 (2-0)
gól:
Guly (4., öngól), Nedved (34.), Camoranesi (83.)