Vágólapra másolva!
Noha harmincegy éves korában még nem szándékozik visszavonulni, a "jobb későn, mint soha" elvet követve Roy Keane is gondolkodik, mihez kezd, ha végleg ott hagyja a labdarúgópályát. Az ír középpályás úgy nyilatkozott, azt szeretné, hogy Sir Alex Ferguson visszavonulása után ő vehesse át a Manchester United irányítását.

Roy Keane, a Manchester United ír fenegyereke a MUTV-ben nyilatkozott terveiről, s nem titkolta, nagyon szeretné magát kipróbálni edzőként - éppen a Manchester United élén, ha Sir Alex Ferguson két év múlva valóban visszavonulna.

Hetedszer nyerte meg a Ligakupát a Liverpool/sport/focivilag/20030302orzi.htmlManchester United Fan Klubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50497Mindenáron trófeát akar a Manchester elnöke/sport/focivilag/20030304nemmaradhat.html

"Sokat gondolkodtam már erről, fantasztikus lenne, ha én is irányíthatnám az együttest. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy pályafutásom során két olyan nagyszerű edzőm volt, mint Brian Clough és Alex Ferguson. Szeretném magam kipróbálni, de tudom, Ferguson még marad egy-két évet. Beszéltem már a terveimről néhány emberrel, s szeretném, ha az aktív játék mellett jövőre megszerezhetném a megfelelő edzői képesítést is" - mondta Keane.

A középpályás a múlt héten jelezte, lehet, nem tölti ki 2006-ig szóló szerződését, hanem hamarabb visszavonul. A csapat ugyanis tavaly nem nyert semmilyen trófeát, s bár idén még van esélye a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, lehet, sorozatban két esztendő telik el komoly siker nélkül. "Amennyiben idén sem sikerül semmi, le kell vonnom a konzekvenciát. Ha Manchester United-játékos vagy, s nem nyersz semmit, akkor ideje aggódni" - magyarázta a klasszis.