Vágólapra másolva!
A második BL-kör me-netrendje, eredményei/sport/focivilag/bl/20021115amasodik2.htmlA Juventus lefocizta az Intert/sport/focivilag/20030302szerencsevel.html

A huszonnyolc éves válogatott csatár február másodikán, az Atalanta elleni bajnokin szenvedett részleges combizom-szakadást, amiért két hónap kényszerpihenőt jósoltak neki az orvosok. Del Piero kénytelen volt kihagyni a Manchester United elleni két Bajnokok Ligája-találkozót is.

Egybehangzó vélemények szerint egyébként Del Pierónak alaposan meg kell majd izzadnia, hogy újra ő legyen a Juventus első számú labdarúgója. A 28 éves válogatott csatár nem is olyan régen még megkérdőjelezhetetlen pozícióját a cseh Pavel Nedved vette át, aki az utóbbi időben egyszerűen nem tud rosszul játszani. A legtekintélyesebb olasz sportlap, a La Gazetta dello Sport szerint "nincs a földön még egy ember, aki úgy játszana, mint ő". "Valószínűleg Pavel még álmában is fut" - utalt hatalmas munkabírására edzője, Marcello Lippi. Az Inter elleni 3-0-ra megnyert rangadót kisebb tüdősérülése ellenére végigjátszotta, lőtt egy gólt, egy másikat pedig előkészített. Most viszont úgy néz ki, hogy Nedved, aki vért köpött a nevezett meccs után, kihagyja az Udinese elleni bajnokit - a BL-meccsen viszont már szerepelni akar a cseh középpályás.

A Juventus négy fordulót követően a százszázalékos MU mögött, négy ponttal a második helyen áll a BL D csoportjában, de csak jobb gólkülönbségével előzi meg a La Corunát. A negyedik a hárompontos a Basel.