Vágólapra másolva!
A The Sun című angol bulvárlap értesülése szerint Diego Maradona fia, a 16 éves Diego Jr. a Napolitól a skót másodosztályban negyedik helyen álló Clyde csapatához szerződhet.

Az idősebb Diego sohasem ismerte el az apaságot, ám a DNS-tesztek bebizonyították: a nyolcvanas évek második felében és a kilencvenes évek elején Nápolyban futballozó argentin szupersztár a házasságon kívül született fiú édesapja.

Alan Kernaghan, a Clyde menedzsere arról beszélt a The Sunban, hogy a nyáron szerződtethetik a kis Diegót: "A Napoli házitelevíziójától kaptam egy telefonhívást, hogy a klub esetleg kölcsönadná nekünk a fiút. Azt mondják, még nem fér be az első csapatba, Olaszországba pedig azért nem akarják kölcsönadni, mert ott túl nagy lenne a nyomás rajta, a sajtó állandóan vele foglalkozna."

Ugyanakkor Vincenzo Coscia, a Napoli ifjúsági részlegének elnöke cáfolta a kölcsönadás hírét: "Diego tehetséges játékos, de még csak 16 éves, nem hiszem, hogy jót tenne neki egy ilyen transzfer. Itt kell neki fejlődnie, Nápolyban, s hamarosan szóhoz juthat az első csapatban."

A kis Maradona édesanyja egy Cristina Sinagra nevű nápolyi hölgy. A papa 1987-ben és 1990-ben bajnoki címre vezérelte a Napolit, 1990-ben elnyerte az UEFA-kupát, 1987-ben pedig az olasz kupát.

A fiú törzstagja az olasz ifjúsági bajnokságban harmadik helyen álló Napolinak, s egy alkalommal már az olasz ifjúsági válogatottban is szóhoz jutott.

Ch. Gáll András