Vágólapra másolva!
Amennyiben David Beckham, a Manchester United klasszisa a szezon során egyáltalán nem lépne pályára, sőt még a kispadra sem ülne le, akkor is több mint évi kétmillió fonttal gazdagodna. Cége ugyanis hatalmas profittal működik, s közel akkora bevételt eredményez, mint a középpályás futball által megkeresett jövedelme.

A The Sun értesülései szerint David Beckham - amellett, hogy fizetése heti százezer fontra, azaz 36 millió forintra rúg! - negyvenezer fontot (14 millió forint) kap reklámszerződéseiért, további húszezer fontot (7 millió forint) pedig imágó-jogaiért cserébe.

Beckham rosszul csavarná a labdát a Marson/tudomany/technika/20030224beckham.htmlDavid Beckham Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50561

A Manchester United középpályása olyan szerződésekkel bír, mint az adidas, a Pepsi, a Vodafone, a Marks & Spencer és a Police, s a hírek szerint mindegyik cég nagyon elégedett reklámemberével. "David olyan ritka, kivételes képességekkel bír, olyan sokan ismerik, hogy tökéletes alany arra, hogy segítse kampányainkat világszerte. Ázsiában például a legismertebb sportszemélyiség, olyan nagységok előtt, mint Tiger Woods vagy Michael Jordan" - nyilatkozta Peter Harris, a Vodafone médiaigazgatója.

Ami a sporton kívüli bevételeket illeti: Beckham tulajdonában van a Footwork Productions nevű cég, amelynek egyszemélyben az igazgatója, s amely csak 2002. áprilisától 15 százalékos növekedést ért el. Ez a pénz nyelvére átszámítva 3,53 millió fontos (1,2 milliárd forintos) bevételt jelent, ebből David 2,29 milliót (818 millió forint) tehetett zsebre.