Vágólapra másolva!
A dél-amerikai focisták viszik a prímet e heti álomcsapatunkban, hiszen a tizenegy futballista közül heten is a szubkontinensről származnak. Ketten ott is futballoznak, és a Libertadores-kupában nyújtott teljesítményük alapján kerültek be a hét válogatottjába, a többiek viszont Európában keresik kenyerüket, és az öreg kontinensen játszottak kiválóan. Érdekesség, hogy a hét dél-amerikai között három uruguayit is találhatunk, mellettük ugyanennyi brazil és egy argentin képviseli országát.
Gustavo Múnua (uruguayi, Nacional): Az uruguayi együttes az elmúlt héten a Libertadores-kupában idegenben lépett pályára, és nem kis bravúrt elérve 3-2-re nyerni tudott a bolíviai Oriente Petrolero otthonában. A győztes gólt pedig a kapus Múnua szerezte, természetesen tizenegyesből, ráadásul az utolsó percben.
Andreas Hinkel (német, VfB Stuttgart): A sváb csikócsapat a hét végén „csak” döntetlent játszottak a Hamburg ellen, de továbbra is tartják magukat a Bundesliga harmadik helyén. A HSV elleni találkozó legjobbja stuttgarti részről a jobbhátvéd Hinkel volt, aki rengeteget ment előre, és ő készítette elő a hazaiak találatát is egy remekbeszabott beadással.Fabrico Coloccini (argentin, Atlético Madrid): A hét vége egyik legnagyobb meglepetését az Atlético okozta azzal, hogy idegenben tudott nyerni a bajnoki címvédő Valencia ellen. A fővárosiak diadalának egyik fő letéteményese a madridiak védelme volt, amely Coloccini vezérletével szinte helyzetet sem engedett a hazaiak támadóinak.Ramón de Quintana (spanyol, Rayo Vallecano): A madridi kiscsapat négy vereséget követően tudott ismét nyerni a Primera Divisiónban, és ez a három pont a kiesés elleni küzdelemben sorsdöntő lehet a Rayo számára. A győzelmet érő találatot a középhátvéd De Quintana szerezte percekkel a lefújás előtt, aki enélkül is a mérkőzés egyik legjobb játékosa lett volna.David Brocken (belga, SK Lommel): A belga klub meglehetősen jó hetet zárt, hiszen előbb a kupa elődöntőjének első meccsén 3-2-re verte a La Louviere-t, majd a bajnokságban idegenben nyert a Westerlo ellen. A csapat balhátvédjének, Brocken első számú feladatát, azaz a védekezést mindkét meccsen kiválóan megoldotta, de a kupában ráadásul két gólt is szerzett.
Manu Sánchez (spanyol, Málaga CF): Az andalúziai együttes eddig a szezon során inkább az UEFA-kupában vitézkedett, ahol bejutott a legjobb nyolc közé, de a hét végén végre a bajnokságban is győzni tudott a csapat. Ebből a jobb oldali középpályás Manu két góllal vette ki a részét: a focista meglehetősen jó formában van, hiszen egy héttel korábban az UEFA-kupában is ő szerezte a mindent eldöntő találatot az AEK Athén ellen.Juninho Pernambucano (brazil, Olympique Lyon): A hét végén tovább sűrűsödött a francia bajnokság élmezőnye, a címvédő Lyon is közelebb került a listavezetőhöz, köszönhetően annak, hogy 3-1-re verte az Ajacciót. A mérkőzés legjobbja a hazaiak brazil középpályása, Juninho volt, aki két gólt ért el, de ezen kívül is rengeteget dolgozott, és sok labdát szerzett.Marcelinho Paraibá (brazil, Hertha BSC): Királyéknak az elmúlt hetekben nem nagyon ment a játék, de a hét végén alaposan kijött nekik a lépés, amit az 1860 München bánhatott, hiszen a Hertha 6-0-ra nyert a bajorok ellen. A találkozó főhőse Marcelinho volt, aki a napokban még pénzbüntetést kapott, mert túlságosan sokat mulatott a karnevál idején, most viszont két góllal mutatta, hogy a csapat nem az igazi nélküle. Szerezhetett volna egy harmadikat is, de a második félidőben a tizenegyes elvégzését átengedte honfitársának, Luizaónak.Martín Ligüera (uruguayai, Fénix): Az uruguayi kiscsapat fennállása során először kvalifikálta magát a Libertadores-kupába, ám első két meccsén nem tudott pontot szerezni. A harmadik találkozón a mexikói Cruz Azul ellen sem a Fénix volt az esélyes, de a gárda kiváló napot fogott ki, és a mesterhármast szerző Ligüera vezérletével valósággal kiütötte nevesebb ellenfelét.
Giovane Élber (brazil, Bayern München): A támadóval kapcsolatban, a téli szünetben a legnagyobb kérdés az volt, hogy távozik-e a Bayerntől, de Élber az elmúlt héten megmutatta, hogy a münchenieknek még mindig szükségük lehet rá. A brazil csatár a szerdai kupaelődöntőn, majd a szombati bajnokin is két gólt szerzett a Leverkusen ellen, és utóbbi találatainak köszönhetően továbbra is versenyben van azért, hogy megszerezze a gólkirályi címet.Álvaro Recoba (uruguayi, Internazionale): A milánói együttes legeredményesebb támadója, Christian Vieri nélkül lépett pályára a Bologna ellen, ám Héctor Cúper mester legnagyobb szerencséjére Vieri helyettese, az uruguayi Recoba tökéletesen pótolta társát. El Chino két góljával oroszlánrészt vállalt az Inter győzelméből.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)