Vágólapra másolva!
Az orosz csapatok az utolsó napokat is kihasználják a bajnokság kezdete előtt: az FC Rosztov a volt ukrán válogatott középpályását, Jurij Makszimovot igazolta le a német Waldhof Mannheimtől, míg a Torpedo Moszkva a belarusz Dinamo Minszk fiatal portását, Jurij Cihalkót szerződtette.

A Blackburn Rovers norvég védője, Stig-Inge Björnebye viszont többet már nem lép pályára: a játékos szemsérülése miatt kényszerült visszavonulásra. A Bolton Wanderers a nyáron állítólag szeretné megszerezni a jelenleg a Blackburnnél lévő török támadót, Hakan Sükürt.

A Tottenham Hotspurs csatárkeresésének legújabb kiszemeltje a Monaco támadója, Shabani Nonda. Harry Kewell nem tudott megegyezni szerződéshosszabbításáról a Leedsnél, mégpedig a zuhanyhíradó szerint azért, mert nyáron a Manchester Unitedbe igazolhat.

A Deportivo Alavés megkezdte a tárgyalásokat az AS Romával az uruguayi Gianni Guigou leigazolása ügyében, az AC Milan pedig a Real Madrid középpályásáért, Claude Makeleléért jelentkezett be - igaz, iránta az Arsenal, a Manchester United és az Internazionale is érdeklődik.

Fernando Hierro viszont továbbra is a királyi gárda csapatkapitánya maradhat, mivel újabb két évre meghosszabbította szerződését. A Chelsea az AC Milan középpályását, Massimo Ambrosinit szeretné megszerezni, a Manchester City pedig konkrét ajánlatott tett az AS Romának Francesco Antonioli kapusért.

Utóbbi klub a hét végén a spanyol másodosztályban feljutásra álló Albacete mérkőzésére is megfigyelőket küldött a spanyol utánpótlás-válogatott középhátvéd, Pablo Ibanez miatt.

A kiesés ellen küzdő Sunderland (amelynél a minap váltották le az edzőt, Howard Wilkinsont) a hírek szerint a Perugia görög csatárát, Zizisz Vrizaszt szeretné megszerezni. Az Olympique Marseille az FC Nantes kapusát, Mickael Landreau-t szemelte ki. A Feyenoord elefántcsontparti támadóját, Bonaventure Kalou-t a Celta Vigo és a Parma is vinné.