Vágólapra másolva!
Hiába zárult le február 15-én az átigazolási időszak, honi klubjaink sorra szerződtetik a külföldi játékosokat. Kedden a DVSC állapodott meg a négyszeres román válogatott Sabin Iliével, míg az MTK ugyancsak Romániából, Nicolae Catalin Litát szerezte meg. A 27 éves középpályásról nagyon jó véleménnyel van Egervári Sándor, a kékek vezetőedzője.

"Lita képzett, remek labdarúgó, vele egyértelműen erősödik a keretünk. Remélem, mihamarább sikerül elintézni a játékengedélyét, s amennyiben így lesz, akár a hét végi, békéscsabai bajnokin már pályára is léphet. Lita képességeit híven jelzi, hogy nem kevesebb, mint 30 UEFA-kupameccs van a háta mögött, azaz igazán rutinos futballistát szerződtetünk. A technikás középpályás a jobb és bal oldalon egyaránt bevethető, ami a variációs lehetőségeinket is bővíti" - jelentette ki az új szerzeményről Egervári mester.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030308aborsodi.htmlÖtszáz fradista rekedhet Debrecenben/sport/magyarfoci/20030311otszaz.htmlRomán válogatott csatárt igazol a DVSC/sport/magyarfoci/20030310roman.htmlKi nyeri a Borsodi Ligát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=47640

Nicolae Catalin Lita egyébként szerdán Bukarestbe utazott, hogy minél gyorsabban a játékengedélyhez jusson, ezáltal a postafordultánál is gyorsabban nyújthassák azt be a Magyar Labdarúgó Ligánál. Az MTK új középpályása egyébként az összes nagy román klubnál megfordult, legutóbb a Steaua Bukarest együttesében szerepelt, a kék-fehérek vezetőinek pedig egy menedzser ajánlotta be. Az MTK-nál abban reménykednek, hogy Lita, az ugyancsak román Rednichez hasonlóan remekül beválik majd.

Bánki József