Vágólapra másolva!
Éles vita robbant ki Luiz Felipe Scolari, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és Luis Figo között. A Real Madrid sztárja azt kifogásolta, hogy a brazil szakvezető meg akarja hívni keretébe honfitársát, Decót, aki a héten kapta meg az állampolgárságot.

"Én döntöm el, hogy ki játszik a csapatomban, senki más. A harmadosztályból is bárkit beválogathatok. Meghívhatok 17 éves tehetséget és 45 esztendős veteránt. Az én dolgom. És ha valakinek nem tetszik a módszerem, az ne játsszon nálam. A kapu nyitva áll mindenki előtt: ki is lehet menni" - fogalmazott Scolari. "Nem vagyok híve a honosításnak. Ezek a fiúk értik a himnusz szövegét, de nem tudják, miről szól" - mondta Figo.

Ki a legjobb focista?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36550

A madridiak klasszisa mellett Rui Costa, az AC Milan középpályása sem támogatta a kapitány elképzelését. Scolari, a világbajnokságon aranyérmes brazilok kapitánya november 28. óta irányítja a portugál válogatottat. A szakvezető annak idején nem vette figyelembe Decót akkori csapatánál. A csatár 1999 óta szerepel az FC Portóban.