Vágólapra másolva!
Tavasszal szárnyal a Videoton, hiszen a fehérváriak - egyedüliként a mezőnyben - háromból három győzelmet regisztrálhattak. A hét végén a Vidi a télen alaposan meggyengült Dunaferrt látja vendégül, így a székesfehérvári piros-kékek a mérkőzés nagy esélyeseként léphetnek pályára.

- Elsősorban minek tulajdonítja, hogy ilyen sikeresen rajtoltak? - kérdeztük Bicskei Bertalant, a Videoton vezetőedzőjét.
- Annak, hogy rend van a csapat körül, a játékosoknak semmi másra, kizárólag a futballra kell koncentrálniuk. Persze az sem mindegy, hogy a felkészülésünk is jól sikerült, a törökországi edzőtáborban szerencsénkre egyetlen edzőmeccset sem kellett lemondani az időjárás miatt.

- Miben látja a csapat látványos formajavulásának okát?
- Ahogy hallottam, ősszel más szerkezetben játszott a csapat, mindenesetre én a saját elképzeléseimhez alakítottam a hadrendet. A középpályán aztán Kunzo és Tóth Balázs sérülése érzékenyen érintett bennünket, de valahogy sikerült őket is pótolnunk. Pontosabban a helyükön szerepeltetett játékosok remekül oldották meg a feladatot.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030315aborsodi.htmlEredmények, menetrend/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.htmlA Videoton honlapjahttp://www.videotonfcf.hu/

- Három meccsen tíz gólt lőttek. Ilyen látványos támadójátékra számíthatnak a Videoton drukkerek a jövőben is?
- Én örülnék ennek a legjobban, ugyanakkor a zárt védekezés a hatékony csapatjáték alapja, s ehhez tartjuk magunkat a későbbiekben is. Természetesen a támadásokra is külön hangsúlyt helyezünk, s nem véletlenül gyakoroljuk a szabadrúgásokat is, több találatot szereztünk ugyanis rögzített szituációból.

- Mennyire lehet veszélyes, hogy toronymagas esélyesként várják szombaton a Dunaferrt?
- Talán elég, ha annyit mondok, ez a találkozó fontosabb számunkra, mint a ZTE vagy a Győr elleni bajnoki. A Dunaferrel, a Sopron ellenihez hasonlóan, ugyanis hatpontos meccset játszunk, s tudjuk jól, szombati ellenfelünk sokkal erősebb annál, mint amire tartják.

- Mivel matematikailag még van esélyük, gondoltak-e arra, hogy esetleg besurrannak az első hat közé az alapszakasz végén?
- Erről nem esett szó közöttünk, elvégre ez nem csak rajtunk múlik. A mi feladatunk, hogy lehetőség szerint minden mérkőzésünket nyerjük meg.

Bánki József