Vágólapra másolva!
A harmadik helyen álló Milan hazai pályán legyőzte az éllovas Juventust az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szuperrangadóján, így a hazaiak versenyben maradtak a bajnoki címért.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A topligákhoz képest is hatalmas iramot és küzdelmet hozó mérkőzésen hamar vezetéshez jutott a Milan: a negyedik percben Sevcsenko futott el a jobbösszekötő helyén, majd amikor már úgy tűnt, hogy elügyetlenkedi a helyzetet, a kivetődő Buffonról visszapattant hozzá a labda, az ukrán csatár pedig az üresen maradt kapuba gurított. A korai gól nehéz feladat elé állította a Juventust, hiszen a vendégek meglehetősen védekező felfogásban léptek pályára, a Milan pedig borzasztóan feltüzelve futballozott. Ennek ellnére a tizedik percben egyenlítettek a Zebrák, Nedved küldött be erősen egy szabadrúgást, Tudor és Tacchinardi feje felett is elsuhant a labda, amelybe a teljes takarásban álló Dida már csak belekapni tudott.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030322aserie.htmlEredmények, menetrend/sport/focivilag/20020910serie.html?pIdx=3

Ahhoz képest, hogy az olasz rangadókon általában nem hullanak a gólok, a huszonötödik perceben megint vezett a Milan: Inzaghi gyönyörűen szelídített meg egy felívelt labdát, majd Montero szorításában kapura fordult, s a kirontó Buffon lába között a hálóba gurított.

A szünet után a Juventus mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, pályára lépett Del Pierro és Trezeguet, a legnagyobb helyzet azonban Nedved nevéhez fűződik: a nyolcvannegyedik percben a cseh légiós tizenöt méterről fejelt kapura, ám a remekül védő Dida bravúrral tolta a lécre a jobb felső sarokba tartó labdát.

Győzelmével a Milan öt pontra megközelítette a listavezető Juventust.

Serie A, 26. forduló:
AC Milan - Juventus 2-1 (2-1)
gól: Sevcsenko (4.), F. Inzaghi (25.), illetve Nedved (10.)

Modena - Reggina 2-1 (0-0)
gól: Balestri (61.), Sculli (89.), illetve Savoldi (90.)
kiállítva: Cevoli (32., Modena)