Vágólapra másolva!
3-1-re nyert a Premiershipben a Liverpool labdarúgócsapata, amely a 31. fordulóban a Leeds együttesét verte. A vendégcsapat kispadján már az új tréner, Peter Reid ült, míg a menesztett Terry Venables megfenyegette volt klubját, hogy hárommillió fontra pereli a már így is 70 millió font adóssággal küszködő egyesületet. Az Arsenal 2-1-re verte az Evertont, így az Ágyúsok egy nap "szünet" után ismét vezetik a tabellát.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Kétségtelen, izgalmas mérkőzés elé nézett az Anfield Road közönsége, amely szemtanúja lehetett a Liverpool és a Leeds United összecsapásának. A Premiership hatodik helyén álló hazai gárda ellenfele ugyanis a kiesés szelétől megcsapva új vezetőedzővel várta a találkozót.

A héten ugyanis a vezetőség menesztette a 60 esztendős Terry Venablest, aki az Elland Roadon mindössze nyolc hónapot tölthetett el, irányítása alatt a csapat a megszerezhető 90 Premiership-pont közül mindössze 34-et zsebelt be, s botrányosan is játszott. A csapat legutóbbi négy tétmérkőzését elvesztette, közben pedig a másodosztályú Sheffield United ellenében kiesett az FA-kupából is. Venables utóda az a Peter Reid lett, akit tavaly október 7-én rúgtak ki Sunderlandből. A Leeds idegenben utoljára Karácsony másnapján nyert (Sunderland, 2-1), azóta kikapott a Manchester City (1-2), a Chelsea (2-3), az Everton (0-2) és a Manchester United (1-2) otthonában is. Sőt, utolsó nyolc találkozóján is csupán egy sikerre futotta, még február 8-án, a West Ham ellen (1-0).

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030322apremiership.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.html

Ugyanez a mérleg teljesen megfordítva volt igaz a Liverpoolra, amely utolsó nyolc találkozóján egy vereséget szenvedett, február 23-án, Birminghamben (1-2). Ráadásul az Anfield Roadon december elseje óta nem kapott ki.

A mérkőzést az esélyeknek megfelelően a Liverpool kezdte jobban, s a 12. percben Diouf jobb oldali beadását Owen tíz méterről, ballal vágta Robinson kapujába (1-0). A 20. percben Murphy révén növelte előnyét a Mersey-parti csapat (2-0), de a félidő vége előtt két perccel az ausztrál Viduka szépített (2-1). A második játékrészben sem változott a játék képe, s amikor a 72. percben Owen passzát Gerrard értékesítette, a Leeds végképp feladta (3-1).

Az Arsenal hazai pályán legyőzte az Evertont, így a 31. forduló után továbbra is élen áll a Premiershipben, azaz nem sokáig örülhetett a szombaton nyerő Manchester United a "magaslati levegőnek". A vendég liverpooliak gólját az a 17 éves Wayne Rooney szerezte, aki ősszel is betalált a londoniak kapujába, s akkor azzal megszakította a bajnoki címvédő harminc mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatát.

Premiership, 31. forduló:
Liverpool - Leeds 3-1 (2-1)
gól:
Owen (12.), Murphy (20.), Gerrard (72.), illetve Viduka (42.)

Arsenal - Everton 2-1 (1-0)
gól: Cygan (8.), Vieira (64.), illetve Rooney (56.)