Vágólapra másolva!
Az alapszakasz utolsó előtti magyar bajnoki fordulójában a Fradi és az MTK is elszalasztotta a győzelmet, a Videoton tavaszi mérlege tökéletes maradt, a Győr tovább égett, a Debrecen és az Újpest nem hibázott. Dárdai gólt lőtt a Bundesligában, Babost a belgák csábítják - lássuk, hogy egy héttel a vízválasztó két Eb-selejtező előtt kik a hét futballmagyarjai!

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Babos Gábor (NAC Breda): Az egyik legmegbízhatóbb magyar kapussal kapcsolatban időről időre megjelennek különböző átigazolási hírek, tavaly a Roma, tavalyelőtt az Arsenal érdeklődött állítólag a NAC Breda portása iránt. Egy szombati információ szerint most az az FC Bruges vetett szemet Babosra, amely ugyan kevésbé neves klub, mint a fent említettek, de talán éppen ezért van is némi realitása, hogy komolyan gondolják a Sopronból induló játékos szerződtetését. Nem mellékesen a Bruges vezeti a belga bajnokságot, vagyis ha minden jól alakul, Babost ősztől akár a Bajnokok Ligájában is láthatjuk repkedni.

Csiszár Ákos (Sopron): A forduló leggyengébb találkozóját kétségkívül a Hidegkuti-stadionban rendezték, a gólnélküli döntetlen azonban elsősorban a listavezető MTK-n kérhető számon, amely a Békéscsaba után a Sopront sem bírta megverni. Mindezért természetesen dicséret illeti a vendégek védelmét, amely kilencven percen keresztül bírta Silváék állandó - ha nem is túl erős - nyomását. Csiszár Ákos különösen nagy lelkesedéssel bekkelte végig a meccset.

Pomper Tibor (Videoton): Noha Pomper tavaszi szárnyalása valószínűleg annak is betudható, hogy Bicskei Bertalan visszatette őt a középpályára, mi most - a középpályánk telítettsége miatt - újra hátvédként vesszük számításba, remélve, hogy emiatt nem esik vissza kiváló formája. Egy hónap alatt három találat egy alapvetően védekező játékostól, ez önmagáért beszél, ráadásul a Dunaferr ellen lőtt szabadrúgásgól látványra sem maradt el a többitől.

Gellei bravúrt remél/sport/magyarfoci/20030324gellei.htmlPomper: Bicskei békét teremtett az öltözőben/sport/magyarfoci/20030323pomper.htmlUnalomba fulladt a Hungária körúti derbi/sport/magyarfoci/20030321unalomba.htmlPontot vesztett a Fradi, szárnyal a Videoton/sport/magyarfoci/20030322pontot.htmlA Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030322aborsodi.html

Szekeres Tamás (Debrecen): A Loki védője nem először szerzett szöglet után fontos gólt a csapatának. Ezúttal a Kispest ellen bombázta közelről a léc alá a labdát, és mivel a hajrában Hamar váratlanul 3-2-re szépített, elmondható, hogy Szekeres két pontot szerzett a Debrecennek.

Dárdai Pál (Hertha): A középpályás szívósságát jelzi, hogy bár ősszel többször csak a kispadon kapott helyet a Herthában, a januárban kezdődött Bundesliga-tavaszra visszaverekedte magát a kezdők közé, és ebben az idényben egy mérkőzést leszámítva végig is játszotta a kilencven perceket. Első tavaszi gólját vasárnap a Cottbus ellen szerezte meg, ami mindenképpen jó előjel az Eb-selejzetők előtt.

Szanyó Károly (Győr): Varga Zoltánnal eddig még nem tudott győzni tavasszal a Győr, amely már akkor sem lehet biztos a felsőházas szereplésben, ha az alapszakasz utolsó fordulójában idegenben megveri a Kispestet. Az ETO szombaton a Siófokkal ikszelt, s hogy nem kapott ki, az leginkább a két gólt szerző és néhány szép átadást is bemutató Szanyó Károlynak köszönhető. Az irányító szerénységből is jól teljesített, mérkőzés utáni nyilatkozatában ugyanis kiemelte, hogy többet is tehetett volna a győzelem érdekében.

Lipcsei Péter (FTC): Miután a listavezető MTK-nak túl nehéz feladatot jelentett a Sopron legyőzése, a Fradi előtt állt a lehetőség, hogy átvegye a vezetést a Borsodi Ligában, ám ehhez Zalaegerszegen kellett volna győznie. A felek sokáig küzdöttek egymással eredmény nélkül, majd a 83. percben a zöldek kapitánya egy szép lövéssel, úgy tűnt, élre rúgta a Fradit. A gólból azonban nem lett győztes gól - a hosszabbításban egyenlített a Zete.

Rósa Henrik (Újpest): Amennyiben igaz az a közhely, hogy a kötelező meccseket a legnehezebb hozni, akkor az Újpest az idény legnagyobb megmérettetésén van túl, hiszen a Békéscsabát látta vendégül. Való igaz, gyakran akadozott is a lilák támadójátéka, de kétszer azért sikerült mattolniuk a vendégek védelmét. Rósa először gólpasszal, másodszor gólszerzéssel járult hozzá ehhez.

Sabin Illie (Debrecen): Bár Szentes Lázár kritikával illette a mérkőzés utáni nyilatkozatában a Debrecen vezető gólját szerző románt, felhívva a figyelmet annak helyzetkihasználási fogyatékosságaira, azért titokban biztos örül neki, hogy olyan csatárt szerződtetett a klubvezetés, aki - a magyar élvonal viszonylatában mindenképpen - nemcsak gyors, technikás és rutinos, hanem egyből vezéregyéniségévé vált a csapatának, nem mellesleg első két hazai meccsen két gólt lőtt.

Gyánó Szabolcs (ZTE): A Vasast a legjobbkor elhagyó csatár először lépett pályára a Zetében, és bár a Fradi ellen mindössze pár percet kapott, ennyi elég volt neki ahhoz, hogy kiegyenlítsen, és megmutassa Bozsik Péternek, hogy lehet rá számítani.

Hamar István (Kispest): Amikor még a Honvéd utolsó bajnokcsapatában játszott, a kispesti drukkerek még rémálmukban sem gondolták volna, hogy tíz év után kedvenceik a kiesés elől fognak menekülni. Az aranycsapatnak Hamar maradt az utolsó hírmondója, persze előtte többek között megjárta az MTK-t, a Videotont és Törökországot is, szombaton pedig gyönyörű gólt lőtt Debrecenben: estében, kapásból, félfordulatból és távolról emelte át Tomicot. Előfordulhat, hogy így is akarta.