Vágólapra másolva!
Megnevezte huszonkettes keretét Giovanni Trapattoni, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Finnország elleni, március 29-i összecsapásra. A névsor érdekessége, hogy nem szerepel benne Alessandro Del Piero, a Juventus sérülésből felépült csatára.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Bár felépült sérüléséből, s a Basel elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen már játszott is húsz percet Alessandro Del Piero, az olasz szövetségi kapitány, Giovanni Trapattoni úgy ítélte meg, nincs még olyan erőállapotban, hogy hasznára lehessen a nemzeti csapatnak.

Ennek megfelelően a Juventus 28 esztendős támadója nem is szerepel abban a 22-es keretben, amellyel a válogatott a március 29-i,. Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készül.

Del Pierón kívül sérült még a Milan csatára, Filippo Inzaghi is, aki éppen a Juventus elleni bajnokin húzódott meg. Visszatér viszont a válogatottba Francesco Totti. Az AS Roma játékmestere a rossz emlékű, Korea elleni vb-mérkőzésen szerepelt utoljára a squadra azzurrában. Kerettag természetesen az Inter gólzsákja, Christian Vieri is, csakúgy, mint a legutóbb Portugália ellen kiválóan debütáló Perugia-csatár, Fabrizio Miccoli is.

Az Eb-selejtezők menetrendje és eredményei/sport/focivilag/20020905azebselejtezok.html

A válogatott szombaton, Perugiában lép pályára, a finnek ellen kötelező a győzelem, hiszen az eddigi három Eb-selejtezőn szerzett négy pont miatt már most lépéshátrányban van az együttes Wales és Szerbia-Montenegró gárdáival szemben.

Az olasz keret
kapusok: Buffon, Toldo
mezőnyjátékosok: Fabio Cannavaro, Nesta, Legrottaglie, Panucci, Ferrari, Birindelli, Zambrotta, Camoranesi, Fiore, Perrotta, Zanetti, Pirlo, Tommasi, Corradi, Delvecchio, Miccoli, Totti, Vieri.