Vágólapra másolva!
Robert Pires, az Arsenal francia középpályása kijelentette, hogy száz százalékig támogatja Jacques Chirac köztársasági elnök álláspontját az iraki háborúval kapcsolatban, olyannyira, hogy elképzelhető: sztrájkba lép, azaz nem vállalja a játékot.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Pires - aki az elmúlt szezonban az év labdarúgója volt Angliában - azt mondja, a Premiership táblázatát két pont előnnyel vezető Ágyúsok további öt francia játékosa (Patrick Vieira, Thierry Henry, Sylvain Wiltord, Pascal Cygan és Jeremie Aliadiere) osztja nézeteit, valamennyien elítélik a háborút.

"Hajlandó vagyok beszüntetni a játékot, ezzel tiltakozva a háború ellen" - hangsúlyozta Pires, ám azt is elismerte, hogy az Arsenal angol labdarúgói - a franciákkal ellentétben - háborúpártiak. Ugyanakkor Arsene Wenger, a csapat ugyancsak francia menedzsere eloszlatta azokat a pletykákat, miszerint az Arsenal váratlan kiesése a Bajnokok Ligájából a gárda szétesésének kezdetét jelentené. A napokban ugyanis - főleg spanyol forrásokból - olyan hírek keltek szárnyra, hogy Patrick Vieira és Pires egy 35 millió fontos (52 millió euró) ügylet keretében a Real Madridhoz igazolna.

Wenger: Rooney nemzetközi klasszis/sport/focivilag/20030324wenger.htmlA Premiership állása/sport/focivilag/20030322apremiership.html

"Mindenki marad" - szögezte le Wenger. "A kiesés csak még jobban megacélozta akaratunkat abban, hogy megnyerjük a bajnokságot és az FA-kupát. Sorsdöntő napok következnek, roppant kemény meccsekre számítok."

Ch. Gáll András