Vágólapra másolva!
Minden valószínűség szerint telt ház lesz a szombat esti chorzówi Lengyelország-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen. A Sziléziai-stadionban összesen 48 ezer néző szurkolhat majd a lelátókon. Gellei Imre szövetségi kapitány együttese szerencsésen megérkezett Katowicébe. A magyar szakvezető szerint csapata derűlátó hangulatban van, és valamennyi játékosa egészséges.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

"Már csak a legolcsóbb jegyek maradéka kapható" - jelentette be csütörtökön Rudolf Bugdol, a Sziléziai Labdarúgó Szövetség elnöke. Elképzelhető, hogy szombatig a vajdaságon kívüli árusítóhelyekről még visszaérkeznek el nem adott belépők, és akkor közvetlenül a mérkőzés előtt még lehet belőlük vásárolni "Az is megtörténhet azonban, hogy már elővételben minden jegy gazdára talál" - mondta.

A lengyel szövetség egyébként jótékony célra fordítja a magyarok elleni meccs jegybevételét. A belépők 20 (körülbelül 1140 forint), 30, 50 és 100 zlotys árából befolyó összeggel Krzysztof Nowakot segítik. A 27 éves egykori válogatott labdarúgó két éve még a gólokat rúgta, ma pedig már tolókocsiból figyeli a mérkőzéseket. Szellemileg teljesen ép, végtagjait viszont nem tudja használni. Az ALS-nek nevezett - egyelőre gyógyíthatatlan - betegség első jelei 2001 márciusában jelentkeztek, úgy, hogy folyamatosan hidegek voltak az ujjai. Január közepén, amikor Nowak Bundesliga-csapata, a Wolfsburg 1-0-ra győzte le a Bayern Münchent a megsegítésére rendezett jótékonysági meccsen, közel 400 ezer euróért vettek jegyet az érdeklődők.

Csütörtökön kora délután problémamentes utazás után megérkezett Katowicébe a magyar labdarúgó A válogatott, valamint az utánpótlás-együttes. A játékosok és a vezetők elfoglalták szálláshelyüket, majd az ebéd után rövid pihenő következett. Gellei Imre szövetségi kapitány 16 órától edzést tartott futballistáinak az iparváros egyik pályáján. A Zaglabie Sosnowiec-stadionban a 70 perces tréningen a labdás gyakorlatok kerültek előtérbe, majd kétkapus játék következett. A 22 fős keret tagjai mindannyian egészségesek, a szakvezető a péntek esti edzés után hirdeti ki kezdőcsapatát.

Gellei bravúrt remél/sport/magyarfoci/20030324gellei.htmlGellei: Pár év múlva vi-lágverő csapatunk lehet/sport/magyarfoci/20021127gellei.html

Gellei Imre szerint csapata nagyon derűlátó hangulatban van és valamennyi játékosa egészséges. A kapitány a csapat érkezése után nyilatkozott lengyel újságíróknak a Katowice melletti pyrzowicei repülőtéren. Dicsérte a lengyel válogatottat, hangsúlyozta, hogy a szombati ellenfél nagyon erős, és a lettekkel szemben csak balszerencse folytán veszített.

A repülőtéren Kovács István krakkói főkonzul köszöntötte a vendégeket. A találkozásnak különleges színt adott, hogy ő volt 1966-ban a magyar válogatott tolmácsa, amikor az akkori csapat 1-1-es döntetlent játszott a lengyelekkel szintén a chorzówi Sziléziai-stadionban. Ezúttal a fia a tolmács, de az akkori eredményt most is elfogadná.

Gellei a Gazeta Wyborcza című lap csütörtöki számában megjelent interjúban ezzel szemben úgy nyilatkozott, hogy nem lenne jó, ha csapata már a mérkőzés előtt kiegyezne az egy ponttal. "Ez nem jelenti azt, hogy nem lennénk megelégedve egy döntetlennel, de keresni kell a győzelem esélyeit is" - tette hozzá.

Az olimpiai csapat pénteken 16 órakor Opoléban játszik a házigazdák korosztályos együttese ellen, Róth Antal kezdő tizenegyében még számos kérdőjel található. A legvalószínűbb azonban, hogy a magyarok a Balogh J. - Szélesi, Nagy G., Máté vagy Vanczák, Bodor - Czvitkovics, Czeglédi, Fehér Z. vagy Cseri, Németh N. - Szabics, Torghelle összeállításban lépnek pályára.