Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét elsősorban a válogatott mérkőzések, leginkább az Európa-bajnoki selejtezők jegyében telt el, nem csoda, hogy álomcsapatunkban csupa olyan focista szerepel, aki a címeres mezben nyújtott emlékezeteset. Egy dél-amerikai focista mellett tíz európai szerepel a tizenegyben, köztük a magyar Király Gábor is. A hét legnagyobb győzelmét a franciák és a dánok arattak, őket két-két labdarúgó képviseli.
Király Gábor (Magyarország): Gellei Imre csapata dicséretre méltó döntetlent ért el a lengyelek ellen idegenben, ám Király nélkül ez aligha jöhetett volna létre. A Hertha idegenlégiósa végig magabiztosan védett, egy alkalommal pedig hatalmas bravúrt hajtott végre, amikor Olisadebe közeli próbálkozását szögletre ütötte.
Tomás Ujfalusi (Csehország): A hét vége legnagyobb rangadóját Rotterdamban rendezték, ahol a két, talán legjobb formában lévő európai válogatott találkozott: Hollandia és Csehország. Végül a vendégek lehettek boldogabbak, hiszen értékes döntetlent szereztek, és csapatuk egyik legjobbja a Hamburgban légióskodó Ujfalusi volt. Nem véletlen, hogy a védőt az AC Milan is szeretné megszerezni.Martin Petrás (Szlovákia): Északi szomszédunk Macedóniában lépett pályára a hét végén, és meglepően sima, 2-0-s győzelmet aratott. A szlovák együttesből különösen a középhátvéd Petrásnak ment jól a játék, a védő nem csak az ellenfél támadásait állította meg remekül, hanem bátran ment előre, és ő szerezte a mérkőzés első találatát.Lee Wilkie (Skócia): A Berti Vogts által vezényelt skót válogatott mostanában nem nagyon remekelt, és az Izland elleni hazai találkozón kötelező volt a győzelem a csapat számára. A három pontot végül hozta is az együttes, de csak nagy nehézségek árán tudott nyerni: a mindent eldöntő találatát a középhátvéd Wilkie fejelte kevéssel a lefújás előtt.Julio César Cáceres (Olimpia Asunción, paraguayi): A fiatal balhátvéd már a világbajnokságon is ott volt a paraguayi válogatottal, és azóta is bizonyítja: nem véletlenül tartják nagy tehetségnek. Az elmúlt héten két mérkőzésen is pályára lépett: előbb a Libertadores-kupában klubcsapatával, az Olimpia Asunciónnal nyert idegenben a chilei Cobreola ellen, majd pedig a válogatottban gólt is szerzett Costa Rica ellenében.
Dennis Rommedahl (Dánia): A dán gárda Románia ellen szerepelt, és egy kiváló mérkőzésen hatalmas sikert aratva 5-2-es győzelmet aratott, amivel nagy lépést tett a csoportelsőség felé. Rommedahl a középpályáról indulva többször is megbolondította a hazaiak védelmét, két gólja mellett Contra öngóljánál is ő adta középre a labdát.Thomas Gravesen (Dánia): Az Everton középpályása már a románok elleni meccs előtt is az érdeklődés középpontjába került, köszönhetően egy edzésen készült, meglehetősen pikáns fényképnek. Gravesen aztán a mérkőzésen tett arról, hogy továbbra is beszéljenek róla, hiszen végig jól futballozott, és egy parádés gólt is szerzett: a félpálya közeléből emelt az üresen maradt román kapuba.Zinedine Zidane (Franciaország): Zizou pályafutása során először a csapatkapitányi karszalagot is viselhette a francia válogatottban, és a középpályás Málta ellen ezt kiváló teljesítménnyel ünnepelte. A Real Madrid futballistája két gólt is szerzett (egyet tizenegyesből, egyet pedig fejesből), és igazi vezéregyénisége volt a galloknak.Milan Rapajic (Horvátország): A horvát gárda eddig nem remekelt az Eb-selejtezők során, de most a belgák ellen alaposan kitett magáért, hiszen a hazaiak 4-0-s győzelmet arattak a Vörös Ördögök ellen. A nemrég a Hajduk Splitbe hazatért Rapajic ugyan gólt nem szerzett, de így is a meccs legjobbja volt, két gólpasszával is rengeteg remek beadásával kiemelkedett a mezőnyből.
Thierry Henry (Franciaország): Az várható volt, hogy a máltai gárda legyőzése nem okoz majd túl nagy erőfeszítést a franciáknak, de arra azért kevesen számítottak, hogy 6-0-s gall győzelem lesz a meccs vége. A nagy gólkülönbségű eredményről elsősorban Henry tehetett, az Arsenal támadója kétszer is betalált, ráadásul egy gólpasszt is adott Trézégeut-nek.Christian Vieri (Olaszország): A squadra azzurra mesterét, Giovanni Trapattonit meglehetősen sok kritika érte az elmúlt időszakban, mivel a talján csapat nem szerepelt valami jól az Eb-selejtezőkben, de most végre Trap rendelkezésére állt két sztárja, Totti és Vieri, akik közül most az utóbbi remekelt. Az Inter támadója az első félidőben duplázott, eldöntve ezzel a három pont sorsát, és megnyugtatva Trapattonit.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)