Vágólapra másolva!
Hétfőre hivatalossá vált múlt heti előrejelzés, miszerint a labdarúgó Borsodi Liga alapszakaszát lezáró, 22. forduló három, a felsőházba jutás miatt sorsdöntő mérkőzését egy időben kell lejátszani.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Mindennek elsősorban a felsőházi tagságért küzdő együttesek esetében van jelentősége, pontosabban a sportszerűség is azt diktálja, miszerint egyetlen csapat se kerüljön előnybe azáltal, hogy már tudja a riválisok eredményét. A Magyar Labdarúgó Liga illetékesei már közölték is az érintett klubokkal, hogy az első hatba kerülésről dönteni hivatott meccsek egységesen, szombaton 18 órakor kezdődnek.

Ezek pedig a következők: Siófok-ZTE, Kispest-Győr, FTC-Videoton. A döntést megkönnyítette, hogy mindhárom stadion rendelkezik villanyvilágítással, igaz, ellenkező esetben korai kezdést írt volna elő a liga.

Ki nyeri a Borsodi Ligát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=47640

A döntést a Ferencvárosnál nehéz szívvel vették tudomásul, hiszen Garami József, a zöldek szakmai igazgatója szerette volna, ha válogatott játékosai - Dragóner, Lipcsei, Tököli - egy nappal többet pihenhettek volna a bajnoki fellépés előtt. Ugyanakkor azzal minden érintett egyesület vezetője egyetértett, hogy az azonos időben történő kezdés a sportszerűség és az esélyegyenlőség alapján mindenképpen indokolt.

Bánki József