Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokságban egyetlen olyan csapat van, amely az előző három idényben egyaránt a dobogón végzett, és ez nem a Barcelona, a Real Madrid vagy a Valencia, hanem a Deportivo. A galíciaiak jelenleg is a dobogón állnak, és az Eb-selejtezők miatti szünet talán nekik jött a legjobban: a klub háza táján ugyanis a Real Madrid elleni vereséget, illetve a tréner és az egyik játékosa közötti vita miatt nem a legjobb hangulat uralkodott, ráadásul a következő körben a Real Sociedad elleni rangadó következik.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A corunai együttes az elmúlt években rendkívül kiegyensúlyozottan teljesített, három év alatt egy aranyat, két ezüstöt, valamint egy Spanyol Kupát nyert, ráadásul úgy, hogy nem költött milliókat sztárigazolásokra, mint a Real Madrid vagy a Barcelona. Javier Irureta mester ehelyett inkább egy olyan játékoskeretet hozott létre, amelyben majd minden posztra van két, szinte teljesen hasonló képességű futballista és így nem nagyon okozott problémát, ha valaki sérülés miatt kidőlt a sorból.

A szakembernek a rotációs szisztéma híveként nem nagyon volt állandó kezdő csapata, és ez a mostani pontvadászatban sem változott, a tréner időről időre más focistákat vetett be ugyanazon a poszton. Nem csoda, hogy a bajnokságban lejátszott 27 forduló alatt mindössze négy olyan mezőnyjátékos volt, aki húsznál többször szerepelt volna a kezdőben: a védő Romero, a középpályás Mauro Silva és Sergio, valamint a csatár Makaay.

Real Club Deportivo/sport/focivilag/bl/20020916real.htmlA Primera División állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030323aprimera.html

Utóbbi egyébként az egyetlen futballista, aki mindegyik találkozón kezdőként futhatott ki a pályára, és a holland támadóra nem is lehetett panasz, a maga húsz találatával vezeti a góllövőlistát a Primera Divisiónban, ám mindez (együtt azzal, hogy Irureta az esetek többségében az egycsatáros felállást változtatta) azt jelentette, hogy az előző szezonban remeklő Diego Tristán kevesebb lehetőséget kapott. A legutóbbi idény spanyol gólkirálya ugyan 22 meccsen lépett pályára, de egyetlen alkalommal sem játszotta végig a kilencven percet: vagy le-, vagy becserélték, és mindezt nem viselte valami jól. Több alkalommal is meglehetősen morcosan jött le a pályáról, és a hírek szerint nem a legjobb a viszonya a szakvezetővel. Mindezt állítólag a Barcelonánál szeretnék kihasználni, a katalánok a nyáron szeretnék elcsábítani a támadót a Deportól.

Rendelje meg a Fókusz Online akciós árú sikerkönyveit, a 20% kedvezmény mellé 500 Ft-os vásárlási utalványt kap ajándékba! Az ajánlat 2003. március 31-ig érvényes.
Részletek>>>


Djalminha távozik az Austria Wientől/sport/focivilag/20030328djalminha.html

Könnyen elképzelhető tehát, hogy Víctortól a nyáron megválik a klub (amikor tavaly a brazil Djalminha hasonló módon összeszólalkozott a mesterrel, ő is kikerült a keretből, és kölcsönadták az osztrák Austria Wiennek), ami már csak azért is valószínű, mert a hírek szerint a galíciaiak kiszemeltjei a következő szezonra éppen a középpálya bal oldalán vethetők be. A Depor a Málagában futballozó holland Kiki Musampát, a Mallorcában játsz Rierát, illetve az Internazionaléban szereplő portugál Sérgio Conceicaót nézte ki.

A következő fordulóban mindenesetre sok minden eldőlhet a Depor következő idényét tekintve, a csapat ellenfele ugyanis a Real Sociedad lesz, amely három pont előnnyel áll a galíciaiak előtt a dobogó második fokán. Amennyiben a corunaiak nyerni tudnak, akkor minden esélyük meglesz arra, hogy sorozatban harmadszor is ezüstérmet szerezzenek, vagyis ismét selejtező nélkül jussanak be a Bajnokok Ligájába. Mivel a csapat a BL-ből és a Spanyol Kupából is kiesett, már csak a bajnokságra kell koncentrálnia, és az Eb-selejtezők miatti szünetben Irureta minden bizonnyal fokozottan felhívta játékosai figyelmét a találkozó jelentőségére.