Vágólapra másolva!
A Real Madrid az elmúlt három évben minden nyáron egy abszolút szupersztárt igazolt, és sokak szerint ez a trend idén sem fog változni. Az utóbbi időben David Beckhamet emlegetik a királyi gárdával kapcsolatban, és bár rengeteg ellentmondásos nyilatkozat születik az ügyben, a spanyol sajtóban még mindig tartják magukat azok a pletykák, hogy Becks bizony Madridba fog költözni a szezon végén.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A lavinát a Real Madrid sportigazgatójának, Jorge Valdanónak a nyilatkozata indította el, aki a Real Madrid-Manchester United BL-negyeddöntő kisorsolása után jelentette ki, hogy márpedig a spanyolok egyik kiszemeltje a nyári átigazolási piacot illetően nem más, mint Beckham. A nem kis szenzációnak számító hírre természetesen azonnal ugrott az összes orgánum, pár napon keresztül minden európai sportújság erről cikkezett, majd pedig arról, hogy Valdano cáfolta saját magát, és azt hangoztatta: ő csupán arra a kérdésre válaszolt, hogy Beckhamet szívesen látná-e a csapatában. Mindezt erősítette meg a Real elnöke, Florentino Pérez is a minap egy interjúban. "Madridban senki még csak elképzelni sem tudja, hogy Beckham nálunk futballozzon, és mindaz, hogy egy ilyen pletyka lábra kaphatott, csupán a Manchester iránti tiszteletlenség jele. Az angol válogatott középpályás a világ egyik legjobb focistája, és nincs olyan csapat, amely ne látná szívesen őt a soraiban, de szó sincsen arról, hogy le akarnánk igazolni" - mondta Pérez, és ez alapján minden MU-drukker megnyugodhatna.

Igen ám, de ugyanezen a napon Valdano a következőket nyilatkozta: "Továbbra is tartom azon véleményemet, hogy Beckham ott van a kiszemeltjeink között. A Madridnál kettős célkitűzésünk van: egyrészt, hogy fiatal tehetségeket (mint például Pavón) építsünk be a csapatba, másrészt pedig, hogy igazi világsztárokat (mind Zidane) szerződtessünk. Beckham egyértelműen az utóbbi vonulatba tartozik, és csak kevés olyan futballista van, mint ő. Ennél konkrétabbat jelenleg nem tudok mondani, de az ügyben olyan nagy az érdeklődés, hogy a korábbi kijelentéseket nem lehet, és nem is érdemes kitörölni" - jelentette ki Valdano, és ha szavainak hinni lehet, akkor a Beckham-hadművelet máris kezdetét vette.

Álomcsapat kialakításán dolgoznak a Realnál/sport/focivilag/20010710alomcsapat.html

Mert emlékezzünk csak vissza, hogy Luis Figo, Zinedine Zidane vagy Ronaldo miként került a Real Madridhoz. Annak idején szinte mindhárom focistáról elképzelhetetlen volt, hogy klubot váltson, a Real eleinte végig cáfolta még az érdeklődést is, hogy aztán végül mind a három egykori Aranylabdás a Bérnabeu-stadionban kössön ki. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy egyik transzfer sem jött volna létre, ha az adott játékos nem akar eljönni klubjától, akár annak akarata ellenére is, márpedig David Beckham esetében már évek óta tartják magukat azok a pletykák, miszerint a világklasszis középpályás távozni akar Manchesterből. Becks többször is konfliktusba keveredett edzőjével, Alex Fergusonnal (a legutóbbi eset eredménye volt a híres sebhely a szemöldök felett), arról nem is beszélve, hogy David felesége, a Posh Spice-ként elhíresült Victoria Adams nem nagyon érzi jól magát Manchesterben, szívesebben venné, ha férje egy világvárosban futballozna, márpedig az ő szava igenis sokat számít Beckhaméknél.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy David biztosan elhagyja a Vörös Ördögöket, de a madridi illetőségű sportnapilap, a Marca máris elkezdte a találgatást az esetleges transzferrel kapcsolatban. Az újság szerint a MU nem zárkózik el Beckham eladásától (az egyetlen focista, aki "érinthetetlennek" számít az Old Traffordon, az Ruud van Nistelrooy), és 62 millió euróért hajlandó lenne eladni a középpályást. A nem a legidálisabb anyagi helyzetben lévő olasz klubok ezt aligha tudják kifizetni, ez az összeg csak a Real Madrid számára elérhető, sőt, a királyi gárda sem csak készpénzzel egyenlíteni ki a számlát, hanem szükség esetén több játékost is átadna a manchesterieknek. A Marca információi alapján három futballista kerülhet szóba: Claude Makelele, Santiago Solari és Raúl Bravo.

A francia középpályás elégedetlen helyzetével a Realnál, nagyobb fizetést szeretne, amit a spanyolok viszont nem akarnak megadni neki. A focistát több külföldi klub is csábítja, és Alex Fergusonnak is tetszik a kongói származású játékos, aki a skót mester szerint Roy Keane tökéletes helyettesítője lehetne a középpályán. Solari nevét már korábban is kapcsolatba hozták a MU-val, mégpedig Giggs esetleges, Internazionaléba való távozása nyomán, míg Raúl Bravo jelenleg is Angliában futballozik, a Leeds Unitednek adták kölcsön, vagyis nem ismeretlen számára a Premiership légköre.