Társoldalunk:

Az MTK helyett a REAC-cal egyesülhet a Vasas

Biztosra lehetett venni, hogy a patinás Vasasnál nem hagyják az ötödosztályba süllyedni a nagy hagyományokra visszatekintő futballszakosztályt, ezért a sportágon belül már meg is indultak a találgatások a piros-kékek jövőjét illetően.

Játék
Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!tippelj.hu

Az egyik verzióval már tele vannak a lapok, nevezetesen, hogy a Vasas elnökségi ülésén is támogatták a REAC együttesével való fúziót. Ez ügyben megkezdődtek a tárgyalások is a rákospalotai egyesület vezetőivel, az ügyet erősíti, hogy a REAC edzője az ősvasasos Mészöly Géza, a legendás Mészöly Kálmán kisebbik fia. Persze elsősorban nem ez, hanem a pénz dönt majd az üzlet esetleges létrejöttében, mindenesetre a REAC - éppen a Vasas visszalépésével, pontosabban a versenybizottság által a BLSZ I-be száműzésével - nagy esélyt kapna az élvonalba kerülésre, hiszen már eddig is az élbolyban tanyázott, a piros-kékek eredményeinek törlésével pedig a dobogóra is kerülne.

Az MTK-val történő egyesülés viszont lekerült a napirendről, emiatt az ügyet erősen támogató Török László le is mondott a Vasasnál betöltött megbízott társadalmi elnöki pozíciójáról. Angyalföldön egyébként a klub legendái közül Illovszky Rudolf, Mészöly Kálmán és Izsó Ignác is a klubszínek, valamint a címer megtartása mellett kardoskodnak, de ezen a téren számíthatnak Markovits László ügyvezető elnökre is.

Ugyanakkor más - a REAC-hoz hasonló tranzakció - lehetősége is felmerült a Fáy utcában. Ez pedig a Kecskemét együttesével való fúzió, ám ez egyelőre tényleg nem több felvetésénél, mivel a Vasas-drukkerek nyilván nem engednék el Angyalföldről szeretett csapatukat.

Visszaminősíthetik a Siófokot

A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága az átigazolási szabály-zat megszegése miatt a követke-ző bajnoki idényre két osztállyal visszaminősíti a Siófokot, ha nem fizeti ki a Kuttor Attiláért járó pénzt a Debrecennek - jelentette az MTI. A siófokiak a szezon végéig kaptak haladékot. A védő az idény elején szerződött a Balaton-parti együtteshez, amely a 21. forduló után hatodik a tabellán.

Ám hogy még pikánsabb legyen a történet, a Vasasnál azt sem zárják ki, hogy amennyiben a Békéscsaba kiesik, megvásárolják az indulási jogot, jóllehet erre a szabályok nem adnak lehetőséget, ám miként a Debrecen a BKV Előre visszalépésével az NB I-ben maradhatott, ebben az esetben is előfordulhat, hogy valamilyen csoda folytán a Vasas, ha nem is az élvonalban, legalább az NBI/B-ben szerepelhessen. Erre gondoltak az illetékesek, amikor a Kecskeméttel történő kapcsolatfelvételt emlegették.

Abba viszont egyelőre senki sem gondolt bele, hogy Békéscsabán is benn szeretnének maradni az NB I-ben, ezért is cseréltek edzőt hétfőn. Nem véletlen, hogy az angyalföldi klubnál napról napra változik a helyzet, gondolatok váltják egymást a csapat megmentése érdekében: csak egy valami nem változott arrafelé. Akik tönkretették az együttest, higgadt, elegáns külső szemlélőnek adják ki magukat, pedig talán éppen lélegzet-visszafojtva számolgatják a bankjegyeket egy sarokban, miközben a totális szegénység tartja össze a Vasas-híveket.

Ami biztos: hivatalos döntés szerdán délben várható ezekben a kérdésekben, amikor is a Vasas vezetői bejelentik, miként képzelik el a csapat jövőjét.

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKK