Vágólapra másolva!
Majd mindegyik klubnak van egy olyan focistája, akit a szurkolók leginkább azonosítanak az egyesülettel, és valóságos jelképnek számít a csapaton belül. Ami Barcelonánál Puyol, a Real Madridnál pedig Raúl, az az RCD Espanyol számára nem más, mint Raúl Tamudo, akit azonban a legutóbbi hírek szerint az Atlético Madrid szeretne megszerezni.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A kisebbik barcelonai egyesület a kilencvenes években elhíresült arról, hogy elsősorban a saját nevelésű futballistákra épített, ám ez a trend tavaly nyáron kissé megszakadt, amikor több, a nemzetközi színtéren is ismert labdarúgót (De la Pena, Boghossian, Maxi Rodríguez) is igazolt a klub. A csapatkapitány azonban továbbra is a saját nevelésű Raúl Tamudo maradt, aki a legutóbbi szezonban szinte egymaga tartotta benn az együttest a legjobbak között, és a drukkerek elsőszámú bálványának számít, nem csak játéktudása, hanem feltétlen klubhűsége miatt is.

A háromszoros válogatott csatár már 19 évesen bemutatkozott az Espanyol első csapatában, rögtön első szezonjában eredményes tudott lenni, és pályafutása során csak két fél szezont töltött távolt az Espanyoltól. Egyszer sem saját jószántából: fiatalon előbb a Deportivo Alavésnek, majd a Lleidának adták kölcsön fél évre a másodosztályba, de az 1998-99-es idény óta a barcelonai együttesben futballozik, mégpedig nem is akárhogyan.

Ebben a szezonban még "csak" nyolc gólra volt képes, de azóta minden egyes pontvadászatban tíz felett termelt, és ez a sorozat valószínűleg most sem fog megszakadni, hiszen 24 forduló után kilenc találatnál tart. A legutóbbi pontvadászatban Tamudo 17 gólt ért el a kiesés ellen küzdő Espanyol színeiben, és ezzel negyedik helyen végzett a góllövőlistán, megelőzve olyan labdarúgókat, mint Raúl vagy Makaay, és szinte egymaga tartotta benn a barcelonai csapatot a legjobbak között.

A nap játékosa: Raúl Tamudo (2001.12.23.)/sport/focivilag/20011223anap.html

Már ez is elég lenne ahhoz, hogy közönség-kedvenc legyen, ám Tamudónak kék-fehér vér folyik az ereiben: gyermekkora óta az Espanyolnak szurkol, és saját bevallása szerint soha nem is akar más klubban focizni. Ennek két éve a jelét is adta, amikor a barcelonaiak már mindenben megegyeztek a skót Rangersszel (a rossz anyagi helyzetben lévő Espanyolnak nagy szüksége lett volna az érte kapott pénzre), ám az utolsó pillanatban mégis visszamondta a transzfert, mivel úgy érezte: képtelen elhagyni nevelőegyesületét. Most azonban a spanyol sajtóban felreppent a hír, hogy Tamudo a nyáron mégis csak távozhat a klubtól: a hírek szerint a Chelsea és az Atlético Madrid is érdeklődik iránta.

A londoni együttesben futballozik Tamudo gyermekkori jó barátja, Enrique de Lucas, aki nagyon csábítja a támadót, az Atlético Madrid pedig azzal kecsegteti, hogy a legnagyobb spanyol csatártehetségnek tartott Fernando Torresszel alkothatná a fővárosiak támadókettősét - arról nem is beszélve, hogy az Atlético jó üzleti kapcsolatba van az Espanyollal, a barcelonaiaknál jelenleg három atléticós is futballozik kölcsönben (Amaya, Sergio és Luque). Mindez még nem lenne több egy szokásos átigazolási pletykánál, ám Tamudo 2007-ig szóló szerződésében lévő kivásárlási záradék "mindössze" 24 millió euró, márpedig ennyit a Chelsea-nek és az Atléticónak is megérne a focista. Az Espanyol elnöke, Daniel Sánchez Llibre szerint Tamudót semmi pénzért nem adják el, de ha egyszer a szerződésben benne szerepel egy bizonyos összeg, akkor bizony nem az egyesületen múlik a dolog.