Vágólapra másolva!
A Real Madrid, az AC Milan és az Internazionale egyaránt beszállt az üldözőversenybe David Beckham megszerzéséért, ám Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere a The Sun című londoni bulvárlapnak adott nyilatkozatában ellentmondást nem tűrően kijelentette: Becks nem eladó, sőt, a csapat egyetlen sztárja sem az.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A mostani az első alkalom, hogy Sir Alex nyilvánosan beszélt Beckham további sorsáról, az Arsenal elleni FA-kupameccset követő emlékezetes cipőrugdosós incidens óta.

Azóta javult a helyzet, s bár a Real Madrid 40 millió fontos - egyelőre nem hivatalos - ajánlatot lebegtetett Beckhamért, Jorge Valdano sportigazgató minapi nyilatkozata szerint ezt nem kell komolyan venni.

"Ha az Inter is pályázik Beckhamre, akkor tőlünk nem kell tartania, mi ugyanis kiszálltunk a licitből" - mondta állítólag Valdano. Ferguson szerint a United története talán legfontosabb tizennyolc napja előtt áll, amikor kétszer összecsap a Real Madriddal, s egyszer-egyszer a Liverpoollal, a Newcastle-lal, az Arsenallal és a Blackburnnel.

"1999-ben, amikor tripláztunk - bajnokság, FA Kupa, BL -, ugyanilyen nehéz sorozatunk volt, és sikerrel helyt álltunk. Most csak duplázhatunk, de nem félünk" - mondta Ferguson.

Ch. Gáll András