Vágólapra másolva!
Mivel a Siófok kivételével csupa kiesés ellen hadakozó együttes - Békéscsaba, Dunaferr, Kispest, Sopron - ellen játszott tavasszal az MTK, érthetően bosszúsak a kékek hívei, mivel a kedvencek a Kispest és a Siófok legyőzése mellett három döntetlent jegyeztek. Ebből kétszer komoly előnyt adtak le, Békéscsabán 0-2-ről, a hét végén Dunaújvárosban 0-3-ról egyenlített az ellenfél, ennek következtében az MTK kénytelen volt átadni a vezetést a tabellán a Ferencvárosnak.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

- Feltételezem, a közvélemény mellett önt is meglepte, hogy csapata 0-3-ról sem tudta megnyerni a mérkőzést Dunaújvárosban.
- Nem csupán meglepett, hanem szomorú is lettem emiatt. A jelek szerint a kiesés ellen harcoló csapatok nem panaszkodnak ránk. Békéscsabán 2-0-ról "sikerült" kiengedni a kezünkből a győzelmet, szombaton, a Dunaferr otthonában ezt fokozni is tudtuk, 3-0-ról ugyanis egyszerűen nem szabad pontokat veszíteni. Még akkor sem, ha teljesen beszorít az ellenfél, de erről Újvárosban szó sem volt. Viszont feltétlenül gratulálnom illik a Dunaferrnek, mivel kevés csapat képes ilyen hátrányból egalizálni.

- Mire véli ezt a kudarcsorozatot, elvégre csupa alsóházi együttessel szemben találkoztak tavasszal?
- Akad gondunk bőven, de gyorsan hozzáteszem, háromgólos vezetés birtokában akkor is meg kell nyerni a meccset. Tény, a védelem közepéről Komlósi és Elek kiválás, valamint három csatár, a brazil Welton Silva, a román Dragan Alin és Ferenczi István sérülése érzékenyen érintett bennünket. Nem véletlen, hogy kizárólag a középpályás sorunk nyújtott gólerős és jó teljesítményt, hiszen a védelemben és a támadóharmadban alapembereink estek ki.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030405aborsodi.htmlEredmények, menetrend/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

- A rájátszás során miben bízhat?
- Abban, hogy a rangadókra korábban is jobban összekapta magát a társaság. Nagyon nehéz sorozat előtt állunk, ráadásul igencsak sűrű a program, azaz lelkileg és fizikailag is mindenkinek topon kell lennie, ha legalább a jelenlegi pozíciónkat meg akarjuk tartani.

- Ezzel csak nem azt akarja mondani, hogy lemondtak a bajnoki címről?
- Dehogyis. Természetesen a játékosokkal együtt mi szeretnénk a legjobban, ha összejönne az aranyérem, ugyanakkor ebben a feszített tempóban az alapcél maradt a nemzetközi kupaindulást jelentő helyezés elérése. Az elkövetkezendőkben azonban más játékosokkal, mivel ahogy említettem, alapembereink váltak harcképtelenné, őket kell megfelelően pótolni. Arról ne is beszéljünk, hogy a bajnoki menetelés közben a Magyar Kupa elődöntőjében egy nagyon nehéz fellépés vár ránk Debrecenben, azaz forró tavaszra kell felkészülnünk.

Bánki József