Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona a Lleida stadionjában kívánja megrendezni következő két hazai bajnoki mérkőzését, amennyiben a polgári bíróság nem bírálja felül a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) szigorú büntetését.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A katalán klub legendás arénáját, a Nou Campot azért zárták be, mert a november 23-ai, Real Madrid elleni rangadón szurkolói rendbontás miatt negyedórát állt a játék. A gól nélküli döntetlennel végződött összecsapáson a hazai drukkerek gyűlöletüket egykori kedvencükre, a két éve már Real-sztárnak számító portugál Luis Figóra zúdították, akit a kezdő sípszótól folyamatosan piszkáltak és dobáltak. Az RFEF várhatóan a napokban dönt a barcelonaiak beadványáról.

A Barcelona a hétvégén a Deportivo La Corunát, majd április 27-én a Real Sociedadot fogadná otthonában. A Bajnokok Ligájában negyeddöntős egyesület pénteken nyújtotta be keresetét egy madridi bíróságon stadionja bezárása ellen.

A Primera División állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030406aprimera.html

A nemzetközi szövetség tiltja, hogy tagjai, illetve a klubok sportügyekben civil bírósághoz forduljanak, így a Barcelona lépésével óriási rizikót vállalt, hiszen ezért akár ki is zárhatják a BL-ből, illetve visszaminősíthetik a másodosztályba.