Vágólapra másolva!

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Vicente del Bosque, a spanyolok vezetőedzője természetesen elégedett volt az eredménnyel és a mutatott játékkal is, bár óva intette futballistáit az elbizakodottságtól: "Úgy vélem, a találkozó után már mi vagyunk a párharc esélyesei, hiszen két góllal sikerült legyőznünk ellenfelünket, de ne feledjük, hogy a Manchester United elképesztő teljesítményre képes az Old Traffordon. Mindenki emlékezhet arra, hogy amikor három éve már 3-0-ra vezettünk az otthonukban, akkor is tovább küzdöttek, amelynek meglett az eredménye, mert végül csak a szerencsének köszönhettük a 3-2-es sikerünket."

A tréner az esélylatolgatáson kívül értékelte is a keddi összecsapást: "Azt hiszem, fantasztikus mérkőzést láthattak a szurkolók, mivel mindkét csapat támadófutballt játszott. Az első félidőben kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk, s már akkor elértük célunkat a kétgólos előnnyel. A második játékrészben már kevesebbet kockáztattunk, nehogy csökkentse hátrányát a Manchester."

Del Bosque azt is elárulta, hogy nehezebb összecsapásra számított, de óriási hiba lenne lebecsülni a nagy riválist.

Dupla olasz-spanyol BL-párharc/sport/focivilag/bl/20030409dupla.htmlÚt a BL-döntőig/sport/focivilag/bl/20030324uta.html

Sir Alex Ferguson érthetően kissé csalódottabban nyilatkozott a találkozót követően, de nem mond le a továbbjutásról: "A középpályán veszítettük el a mérkőzést, de ezen nem lehet csodálkozni, hiszen ott olyan klasszisok állnak a Real rendelkezésére, mint Luis Figo vagy Zinedine Zidane. Ennek ellenére azt mondom, hogy a világ legjobb labdarúgója Raúl. Ha ő nincs, talán jobb eredményt is elérhettünk volna."

A skót szakvezető már a visszavágóra gondolva egyetért kollégájával, hogy a Real Madrid kedvezőbb helyzetből várhatja az április 23-i folytatást. "Ha nem sikerült volna szépítenünk, akkor most keresztet vethetnénk a továbbjutásra. Az idegenben szerzett gól azonban még sokat jelenthet a végelszámolásnál. Tovább növeli esélyeinket, hogy várhatóan a visszavágóra Verón felépül. Scholes viszont nagyon fog hiányozni fog, aki buta szabálytalansága miatt megkapta harmadik sárga lapját, így rá nem számíthatok."

A párharc győztese a Juventusszal vagy az FC Barcelonával találkozik az elődöntőben.