Vágólapra másolva!
A rendezők közel tízezer szurkolót várnak az Üllői útra péntek este a Ferencváros-MTK örökrangadóra. Arra a derbire, amelyen ráadásul a zöldek és a kékek nem csupán a hagyomány, hanem a tabellán elfoglalt pozíció miatt is sorsdöntőnek titulálható 90 percet vívnak. A Fradiban újra szerepet kap a szurkolók kedvence, Gera Zoltán, míg az MTK kezdőjében ott lesz a brazil gólzsák, Welton da Silva.

Az összecsapás most a táblázaton elfoglalt helyezések alapján is rangadónak titulálható, ugyanis a Fradi az első, az MTK pedig a második helyen várja a meccset, a két csapat között pedig mindössze egy pont a különbség, s bár az örökrangadók rendre háromesélyesek, a pénteki fellépés előtt a hazaiak tűnnek esélyesebbnek.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Mégpedig elsősorban azért, mert az MTK-nál sok a sérült, s főként a védelemben és a csatársorban hiányoznak alapemberek. A hátsó alakzatban Komlósi és Elek, a támadórészben Ferenczi és a Dragan Alin játékára sem számíthat Egervári Sándor vezetőedző, jóllehet a román csatár a kispadon azért bevetésre vár majd. Viszont, ha hozzávesszük, hogy a kékeknél Győri és Némethy szerepeltetéséről - ugyancsak sérülés miatt - szintén hosszabb időre le kell mondania a szakmai stábnak, ez újra csak a Fradi esélyességét erősíti.

Azért akad öröm is az MTK-nál, méghozzá, hogy a középpályások - mindenekelőtt Zavadszky, valamint a karmester Illés - jól és eredményesen futballozik mostanság, továbbá remény van az utóbbi hetekben húzódása miatt a lelátóra kényszerült brazil Welton da Silva játékára is. Sőt, nem elképzelhetetlen, hogy a dél-amerikai a kezdő tizenegyben kap helyet a kék-fehéreknél az Üllői úti derbin.

Garami József: Nagyobb megbecsülést érdemelne a futball/sport/magyarfoci/20030305garami1.htmlEgervári: A bajnokság megnyeréséről ritkán álmodom/sport/magyarfoci/20030307egervari.html

Ha örömről írtunk Silva esetében az MTK-nál, akkor a Ferencvárosnál egyenesen hurráhangulat honol Gera felépülése miatt. Az egyébként óvatosságáról és alaposságáról híres Garami József, az FTC szakmai igazgatója ugyanis úgy döntött: Gera kezd az MTK elleni örökrangadón. A ferencvárosi csatártehetségére utalva Zavadszky Gábor, az MTK válogatott labdarúgója nem véletlenül jegyezte meg: Gera várhatott volna még egy hetet a visszatéréssel.

Egervári Sándor, az MTK rutinos szakvezetője pedig így beszélt a 24 éves csatárról: "Gera kivételes tudású futballista, aki külföldön is biztosan megállná a helyét. Improvizatív képességét sajnos az őszi rangadón a saját bőrünkön érezhettük, amikor is klasszis alakításával eldöntötte a három pont sorsát, amivel mi búcsút mondhattunk hazai veretlenségünknek."

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030405aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Azt már nem tette hozzá az MTK vezetőedzője, hogy a pénteki meccsen külön őrizteti-e Gerát, de ebben sokan biztosak, mi több, a jól értesültek szerint az utánpótlás-válogatott Horváth Leventét rendelik majd a technikás csatár mellé. A túloldalon pedig Garami József is bizonyára külön figyelmet fordít az MTK frontembere, Illés Béla ellenőrzésére.

A pénteki örökrangadót az m2 (18 óra) élőben közvetíti, játékvezető a tavasszal - sérülése miatt - az első mérkőzését dirigáló Hanacsek Attila lesz.

A 23. forduló műsora:
péntek:
Felsőház:
Ferencváros - MTK Hungária, Üllői út 18 ó, v: Hanacsek - m2
Debrecen - Győri ETO 20 ó, v: Fábián

szombat:
Felsőház:
Újpest - Siófok, Megyeri út 18 ó, v: Szabó R. - m2
Alsóház:
Sopron - Dunaferr 16.30 ó, v: Kassai
Békéscsaba - Kispest-Honvéd 16.30 ó, v: Hajdó
Videoton - ZTE 18.30 ó, v: Bede.

Bánki József

[origo]