Vágólapra másolva!
Az AC Milan nyerte az Internazionale ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának rangadóját, így megelőzve városi riválisát a második helyre lépett előre.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A tétnek megfelelő ideges, feszült hangulatban kezdődött a Serie A szombati szuperrangadója, hiszen a Juventus meglehetősen elhúzott a milánóiaktól, így mindkét csapatnak csak a győzelem volt elfogadható eredmény.

Az első negyedóra inkább a Milané volt: előbb Gattuso és Inzaghi próbálkozása után kellett hárítania Toldónak, a 18. percben Ruí Costa fejese után pedig már rajta is túljutott a labda, de Zanetti a gólvonalról menteni tudott. Didának először a 24. percben kellett játékba avatkoznia, Emre lövését fogta biztos ézzel.

A 29. percben Sevcsenko bombázott a 16-os sarkától kevéssel a bal felső sarok fölé. A 39. percben viszont túl közel akarta vinni a kapuhoz a labdát az ukrán, Materazzi beérte, és becsúszva szögletre mentett.

A második félidőben egy ideig semmi sem történt (leszámítva, hogy Vieri egy könyökléssel eltörte Maldini orrcsonját), aztán az 57. percben megint jött a Milan és Sevcsenko - ismét Materrazzi akadályozta meg a gólt.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030412aserie.html

A 63. percben megtört a jég: Ruí Costa remek ütemben ugratta ki Inzaghit, aki Cannavaro szorításában jobbal egyből a jobb alsó sarokba passzolt, 0-1. A gól a "vendégeket" hozta fel, de Ruí Costa és Gattuso is rossz megoldást választott, így nem nőtt a Milan előnye. A 67. percben viszont emberelőnybe került, miután Cordobát egy kíméletlen belépő után lezavarták a pályáról.

A 72. percben jött a félidő első Inter helyzete: Recoba csavart ravaszul kapura, de nem tudta becsapni Didát, aki szögletre tornászta a labdát. Ezután még Sevcsenkó ijesztegette néha a fellazuló Inter-védelmet, de több gól már nem esett, így mindkét milánói csapat 55 ponttal áll, öt ponttal lemaradva a Juventustól, amely vasárnap a Bolognához látogat.

Serie A, 28. forduló:
Internazionale - AC Milan 0-1 (0-1)
gól:
F. Inzaghi (63.)
kiállítva: Cordoba (67.)

Como - Perugia 1-1 (1-0)
gól: Amoruso (28.), illetve Miccoli (91.)