Vágólapra másolva!
A Serie A 28. fordulójának vasárnapi meccsein az UEFA-kupás helyekért folytatott harcban fontos győzelmet aratott a Roma a Parma ellen, miközben egyik vetélytársa, a Chievo kikapott az Empoli vendégeként, egy másik, az Udinese otthon nem bírt a Bresciával, sőt a Lazio is csak ikszelt a Modenához látogatva. Bolognában csak döntetlent ért el az éllovas Juventus, bár ezúttal az egy pont is bravúr, ugyanis a hazaiak három perccel a rendes játékidő lejárta előtt még 2-0-ra vezettek.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A Parma az elmúlt három körben olyan csapatokat vert meg szép sorban, mint a Milan, Lazio, Chievo, szóval mindenkit a környéken. A Roma meg ugye szenvedget mostanság, bár legutóbbi, milánói meccsén fantasztikusat produkált, kiváló meccsen ért el 3-3-at a bajnokságra törő Inter vendégeként. Akkor is, most is vesztes állásból kapaszkodott vissza, illetve most fordított is a Capello-csapat.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030412aserie.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020910serie.html

A többi élmezőnyhöz tartozó csapat közül a Chievo idegenben kikapott a kiesés elkerüléséért küzdő Empolitól, míg a csütörtökön az UEFA-kupában súlyos vereséget szenvedő Lazio csak döntetlent ért el a Modena otthonában. A Roberto Baggio és Josep Guardiola által vezérelt Brescia immár 16 forduló óta veretlen: ezúttal Udinében szerzett egy pontot. A torinói kiesési rangadót a Piacenza nyerte.

A Bolognában remiző Juve óriási lehetőséget szalasztott el, ugyanis győzelme esetén hat fordulóval a vége előtt nyolc pontra növelte volna az előnyét a két milánói együttessel szemben.

Serie A, 28. forduló:
Roma - Parma 2-1 (1-1)
gól:
Totti (45.), Guigou (74.), illetve Adriano (39.)

Empoli - Chievo 2-1 (1-1)
gól:
Busce (19.), Lucchini (61.), illetve Bjelanovic (4.)

Modena - Lazio 0-0

Atalanta - Reggina 1-1 (1-0)
gól:
Doni (9.), illetve Bonazzoli (54.)

Torino - Piacenza 1-3 (0-0)
gól:
Conticchio (57.), illetve Maresca (60.), Di Francesco (83.), Farrarese (91.)

Udinese - Brescia 0-0

Bologna - Juventus 2-2 (1-0)
gól: Cruz (16.), Locatelli (73.), illetve Paramatti (87., öngól), Camoranesi (93.)