Vágólapra másolva!
Közel egy hete elterjedt a sportágban, miszerint könnyen egyesülhet Somogy megye két futballcsapata, a Kaposvári Rákóczi és a Siófok FC. Felmerült továbbá az is, hogy jövőre a Kaposvár az NB I-ben, a Siófok az NB I/B-ben indul, utóbbi lehetőség a Balaton-partiak nyomasztó anyagi gondjai miatt lett szóbeszéd tárgya.

Persze ne felejtsük, a másodosztályú indulás is legalább 100 millió forintos tőkét igényel. Mindenesetre a két somogyi klub esetleges fúziójáról megkérdeztük Sallói Istvánt, a Siófok FC klubigazgatóját.

Ki nyeri a Borsodi Ligát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=47640Kuttor a hét futballmagyarjai közt/sport/magyarfoci/20030414ahet1.htmlTippelj!http://www.tippelj.hu

"Természetesen nem lenne rossz, ha Somogy megyének legalább egy élvonalbeli csapata lenne, de egyelőre semmilyen konkrétumról nem számolhatok be" - kezdte Sallói, majd hozzátette: "Bennünket Kaposvárról senki sem keresett ez ügyben, s mi sem kezdeményeztük az egyesülést. Ugyanakkor a magunk részéről a végsőkig küzdünk azért, hogy a csapat Siófokon maradjon. Ennek megvalósításához mindössze két hét áll a rendelkezésünkre, mivel május 31-ig nevezni kell az NB I-ben, s a megvalósítási tanulmány elkészítése a legfontosabb feladat. Pillanatnyilag ezen a téren sem állunk biztatóan, de nem adjuk fel, szeretnénk, ha továbbra is élvonalbeli meccseket láthatnának a Balaton partján élők, illetve az éppen ott nyaraló szurkolók."

Bánki József