Vágólapra másolva!
A Valencia meglepetésre egygólos vereséget szenvedett a kiesés ellen küzdő Valladolid vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában. A Villarreal döntetlent játszott a vendég Real Mallorcával.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Természetesen telt ház fogadta a Real madrid-Barcelona mérkőzés játékosait a Santiago Bernabéu-stadionban, ahol a Primera División 30. fordulójának szuperrangadóját játszotta a két nagymúltú csapat.

Meglepetésre a tabellán a forduló előtt mindössze 12. helyen szerénykedő katalánok léptek fel támadólag, s az első igazi nagy helyzetet is a Barca hagyta ki. A 9. percben Luis Enrique néhány finom cselt követően középre passzolt, az érkező Kluivert 16 méterről lőtt, Iker Casillas csak üggyel-bajjal tudott szögletre menteni. Hogy ne lelkesedjen be túlzottan a vendégcsapat, arról Ronaldo gondoskodott, aki a 16. percben megszerezte idei 16. gólját. Makelele előrevágott labdáját Raúl felugorva fejjel megcsúsztatta, éppen a leshatáron kilépő Ronaldo elé, aki finoman elgurította a labdát Bonano kapus mellett (1-0). Megélénkült a játék, úgy tűnt, a Madrid következő góljára sem kell sokat várni, ehhez képest újabb fordulatként egyenlítette a Barcelona.

A Primera Division állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030419aprimera.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020830primera.html?pIdx=3

A 32. percben Kluivert közeli fejesét hihetetlen reflexszel védte Casillas, a kipattanó labdára startoló Sorin és Hierro összegabalyodott, így a hosszú saroknál érkező Luis Enrique egyszerűen csak az üres kapuba passzolt (1-1). Az első félidőben akadt még egy kis botrány is: Zidane arcon törölte Puyolt, s ezt mindkét csapat játékosai személyes sértésként értékelték, a játékvezetők alig tudták szétválasztani a kakaskodókat.

A második félidő legnagyobb helyzeteit a hajrában a Real hagyta ki: előbb Figo káprázatos szólóját követően Bonano hárított, majd Ronaldo fejesénél a kapufa segítete ki a vendégeket.

Eredmények:
Real Madrid - Barcelona 1-1 (1-1)
gól:
Ronaldo (16.), illetve Luis Enrique (32.)

Valladolid - Valencia 1-0 (0-0)
gól:
Ciric (75.)

Villarreal - Real Mallorca 1-1 (1-1)
gól:
Palermo (23.), illetve Etoo (41.)
kiállítva: Michel Salgado (88.)