Vágólapra másolva!
Már megvásárolhatók a jegyek a magyar válogatott legközelebbi, Luxemburg elleni fellépésére. A barátságos mérkőzést április 30-án, szerdán 20 óra 15 perctől az Újpest Megyeri úti stadionjában rendezik, amelyre a belépők az újpesti stadionnál és az IBUSZ-irodákban 1500 és 2800 forintos áron kaphatók.

Gellei Imre szövetségi kapitány pénteken jelöli ki a Luxemburg elleni keretet, a meghívott labdarúgók pedig vasárnap a margitszigeti Thermál Hotelben találkoznak, s az együttes ott készül a szerdai találkozóig.

Gellei Imre ugyan a hivatalos kerethirdetés előtt nem akart egyetlen nevet sem megemlíteni jelöltjei közül, az viszont már biztosra vehető, hogy az olimpiai válogatottban legutóbb, a svédek elleni Eb-selejtezőn négy gólt szerzett Szabics Imre is meghívót kap. Legalábbis erre utal, hogy a kapitány már a múlt héten telefonon felvette a kapcsolatot az osztrák Sturm Graz csatárával.

Csak érdekességképpen: a luxemburgi válogatott kapitánya a volt aranylabdás dán Allan Simonsen, aki Vejléből indulva a német Borussia Mönchengladbachon át Barcelonáig rengeteg hívet szerzett a sportágnak. A vendégek ugyancsak vasárnap érkeznek Budapestre, a szerdai 90 percet pedig szlovén játékvezető, Damir Skomina dirigálja majd.

Az A válogatott mellett az olimpiai együttes is pályára lép szerdán, Róth Antal együttese 16 órától Csehország korosztályos válogatottjával találkozik Rákospalotán, a Budai László-stadionban. Erre a mérkőzésre a belépés mindenki számára ingyenes.

Bánki József