Vágólapra másolva!
A ZTE Rt. vezetése rendkívüli igazgatótanácsi ülésén úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Bozsik Péter vezetőedző szezon végén lejáró szerződését. Lang József elnök szerint ennek elsődleges oka, hogy még az első hat közé sem került a címvédő a labdarúgó NB I-ben.

Megosztott volt a ZTE vezetősége abban a kérdésben, hogy meghosszabbítsák-e Bozsik Péter vezetőedző nyáron lejáró szerződését. Mindezt alátámasztja, hogy Nagy Ferenc menedzser, akinek hatalmas szerepe van a tavalyi keret kialakításában, ezzel párhuzamosan a bajnoki cím megszerzésében, a döntés után bejelentette távozását. Bozsik Péter pedig, bármilyen furcsa, pénteken kora délutánig hivatalosan nem kapott értesítést a döntésről.

Lang József, a ZTE elnöke a gyenge szerepléssel indokolta, hogy nyártól más trénerrel képzelik el a szakmai munkát, míg érdeklődésünkre Bozsik Péter így fogadta a személyét érintő csütörtök esti határozatot: "Talán jobb is így. A klubnál tapasztalható kaotikus állapotok miatt lehet, hogy ha marasztalnak, akkor sem maradtam volna."

- Az öltözői viszonyokra, vagy a vezetőségre érti a kaotikus állapotokat?
- Noha néhány futballistával alaposan meggyűlt a bajom, a játékosok az utolsók akikre haragudnék. De ha hiszi, ha nem, eddig (pénteken kora délután) hivatalosan még senki sem értesített a döntésről. A hírekből tudtam meg, hogy nyártól nem kellek, pedig például a klub elnöke kívülről fújja a telefonszámomat, mint ahogy az elnökségből mások is. Ez a módszer nem csupán bánt, hanem egyenesen felháborít.

- Mivel néhány csapatnál, például Újpesten is, felmerült a neve leendő szakvezetőként, nem lehet, hogy ez is közrejátszott a döntésben?
- Nem hiszem, ráadásul konkrétan egyetlen csapattal sem tárgyaltam, én is csak szóbeszédek szintjén hallottam, hogy néhány csapatnál rám gondoltak edzőként.

- Gondolom, a bajnokságot azért még szeretné a ZTE kispadján befejezni.
- Persze, ha hagyják. A közelmúltban azért kiderült, a klubon belül nincs az az egység, ami korábban jellemezte a "Zetét". Mindenesetre számomra több mint örömteli, megtisztelő, hogy a szurkolók egy felmérés alapján, a gyenge eredmények dacára is 82 százalékban szavaztak a maradásom mellett. Ezek után nem érzem azt, hogy bukott edzőként kellene távoznom Zalaegerszegről, sőt, a bajnoki címre büszke vagyok. Vagyis remek döntés volt ide szerződnöm, más kérdés, hogy gyarló emberek itt is akadnak, de az országban hol nem?

Bánki József