Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga hét végi kínálatából a Debrecen újpesti vendégjátéka ígéri a legtöbbi izgalmat, hiszen a hajdúsági együttest egy pont választja el a harmadik helyezett liláktól. A felsőház másik két összecsapásán az MTK a rájátszásban eddig veretlen Siófoknál vendégeskedik, míg a Fradi a Győrt fogadja.

A bajnoki formákat tekintve a hét végi forduló három felsőházi mérkőzés közül a Győr Üllői úti helyzete tűnik a legnehezebbnek. A Varga Zoltán (és/vagy Csertői Aurél) dirigálta együttes nem a legjobb formában van, nem úgy, mint a Fradi, amely otthon régóta veretlen. Bajevszki, Vukosavljevic és Nicsenko sérült, a Fradiban Gyepes az egyetlen hiányzó, már Leandro is letöltötte három a sárga lap miatt kirótt büntetését.

Az MTK Siófokra utazik, ahol legutóbb a Fradi nagyon ráfázott. A rájátszásban eddig egyedül a Balaton-partiak nem szenvedtek még vereséget, hogy tartani tudják a jó szériát, s még lelkiismeret-furdalásuk se legyen amiatt, hogy miattuk dől(het) el a bajnokság a zöldek javára, le kellene gyűrniük a kék-fehéreket. A Csank-csapatból lábtörés miatt Sipeki hiányzik majd, visszatér viszont eltiltásából Soós. A Debrecen ellen sérülés miatt lecserélt Németh Gábor helyett Csernyánszki kezdhet a kapuban. Az MTK-ban Rednic már talán játszik, Smiljanic is visszatér, de a védelem még mindig hiányos lesz a műtét után lábadozó Elek, Győri, Némethy, Komlósi kvartett nélkül. Így aztán a csatár Juhász Roland ismét hátvéd-feladatot kap Egervári Sándortól.

Az Újpest a Debrecennel játszik nagy meccset, a tét a bronzérmes hely lesz, a csapatokat ugyanis egy pont különbség választja el egymástól. Sloncík, Móri és Rósa Henrik még sérült, Németh Tamást kiállította Megyebíró játékvezető a Fradi elleni, hét közi bajnokin, Tamási büntetését viszont egy mérkőzésben határozták meg, amelyet a Ferencváros elleni meccsen letöltött, így ő szombaton újra a csapat rendelkezésére áll. Debrecenben hét hiányzó is van, nem könnyű a szakvezetés dolga.

A két csapat 1943-ban találkozott egymással először, és akkor a Debrecen súlyos 10-1-es vereséget szenvedett a fővárosban. Ez volt a Loki legnagyobb különbségű veresége idegenben. A DVSC eddig 59 alkalommal küzdött meg az Újpest együttesével, 9 debreceni győzelem, 20 döntetlen és 30 vereség született. Ami a Megyeri úti mérleget jelenti: 9 döntetlen és 19 vereség mellett mindössze egyszer tudott nyerni a csapat az Újpest otthonában, méghozzá 1982-ben, amikor Kerekes György góljaival 3-2-re verték a hazaiakat. Az idei bajnokságban az alapszakasz első körében a cívisvárosban 5-2-es vereséget szenvedtek az Újpesttől, a visszavágón pedig 1-1-es eredmény született a Megyeri úton.

Az alsóházban a legizgalmasabb összecsapást a Kispest-ZTE meccs ígéri, a két kiesőjelölt csapat közül a Békéscsaba a Sopront fogadja, míg a Dunaferr a szomszédvár Videotonnal játszik megyei rangadót.